Gyorsított eljárásban állítja bíróság elé az ügyészség azt a trafikost, aki lenyúlt 300 ezer forintot a munkahelyéről, majd kirabolta ugyanazt a trafikot, hogy vissza tudja fizetni az elsikkasztott összeget.

Sikkasztott a trafikos

300 ezret sikkasztott el május elején egy alkalmazott az egyik kelenföldi dohányboltban. Kivette a pénzt a kasszából, majd amikor kivitte a szemetet, annak takarásában kivitte a pénzt is. Mivel fény derült a tettére, ezért elhatározta, hogy kirabolja azt a trafikot, ahol korábban dolgozott.

Maszkban ment rabolni

Néhány nappal ezelőtt maszkot húzott, váltóruhát rejtett el a közelben, előkészített egy „zárva” feliratot tartalmazó papírlapot és két darab gyorskötözőt, majd úton a dohánybolt felé kesztyűt húzott.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kirakta a „zárva” táblát

Miután belépett a boltba, kiragasztotta a „zárva” feliratot tartalmazó papírlapot az ajtóra, majd belülről bezárta és lekapcsolta a biztosítékot. Ekkor két alkalmazott tartózkodott a boltban.

Bezárta őket a raktárba

Egyiküket a rabló erélyesen felszólította, hogy forduljon meg, és a kezeit megpróbálta gyorskötözővel hátra bilincselni, azt azonban csak a dolgozó egyik kezére tudta rátenni. Ezt követően belökte-beterelte az alkalmazottakat a raktárba, majd felszólította őket, hogy adják át a telefonjaikat.

600 ezret vett ki a kasszából

Miután ezzel végzett becsukta a raktár ajtaját, mintegy 600 ezret kivett a kasszából. A támadó az üzlet ajtaját kívülről kulccsal bezárta, a kulcsot a zárban hagyta.

Visszafizette a sikkasztott összeget

A férfi, ezután az előzetesen elrejtett ruházatához ment, és átöltözött. A férfi a rabolt pénzből visszafizette az elsikkasztott összeget, további részét pedig elköltötte, illetve elrejtette. Az ügyészség rablás bűntette, sikkasztás vétsége és 2 rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt állítja bíróság elé a férfit.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a keleföldi trafik kirablása – Forrás: ugyeszseg.hu