Dunából mentettek ki egy férfit a tűzoltók. A pesti hídfő közelében egy kötélbe kapaszkodott a bajba jutott személy. A mentésről készült videót cikkünk végén tudod megnézni.

Kimentettek egy embert a Dunából

Egy kötélbe kapaszkodó embert mentettek ki a Dunából a fővárosi hivatásos tűzoltók a vízirendészettel közösen hétfő este, Budapest 5. kerületében, a Lánchíd pesti hídfőjének közelében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Motorcsónakkal vitték a partra

A tűzoltóság búvárszolgálata segítségével kimenekített embert motorcsónakban egy pontonhoz szállították, ahol a katasztrófavédelem doktorszolgálata megkezdte az ellátását.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

A Margit hídhoz hívták a rendőröket

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, a 13. kerületi járőröket  június 4-én, 22 óra körül riasztották, hogy valaki le akar ugrani a Margit hídról. 

Időben értek oda

Az egyenruhásoknak sikerült épp időben odaérniük a férfihoz, akit a korláton belülre húztak. Ezután a 32 éves budapesti lakost átadták a mentőknek, akik kórházba szállították a férfit.

Valamit visz a víz

Egy hajó kapitánya jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletének 2021. május 26-án 5 óra 50 perckor, hogy az M0-ás híd közelében egy holttestet sodor a víz.

Azonnal indultak a vízirendőrök

A vízirendészek rögtön a bejelentésben szerepelő folyószakaszra hajóztak, melynek átvizsgálása után 6 óra 9 perckor a hajóba emelték a mozdulatlan testet, ekkor meglepetés érte őket.

Még életben volt

A rendőrök miután a fedélzetre emelték a férfit észrevették, hogy még él, ezért a vízijárőrök azonnal a partra vitték, és átadták a mentőszolgálat munkatársainak. ​A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

A hétfői Lánchídi mentésről a katasztrófavédelem az alábbi videót tette közé:

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: részlet a katasztrófavédelem videójából