Napjainkban a különböző lehetőségeknek köszönhetően már 1-2 nap alatt megvásárolhatjuk a kiszemelt autót. A bankok érdeke is, hogy minél több hitelt adjanak ki, mivel az elsődleges bevételi forrásuk a hitelkamatokból származik. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy bárki élhet ezzel a lehetőséggel.

Két alappillérre kell figyelni az igénylés során

Az autóhitel elnevezést általában kétféle hitelkonstrukcióra szokás használni napjainkban. Az egyik a személyi kölcsön, a másik a Lizingo.hu oldalán is igényelhető autólízing, amit ma már könnyedén tudunk megszerezni.

A művelet elindítása előtt két tényezőt kell alaposan megvizsgálni: az ügyfél hitelképességét és az ügylet mögött meglévő fedezetet. Fontos, hogy csak az vehet fel autóhitelt, akinek jó a hitelképessége, valamint megfelelő nagyságú önerővel is rendelkezik. Ha mindkettő megvan, akkor nem kell aggódni a pozitív hitelbírálat miatt.

Az is lehetséges, hogyha az egyik alappillér erősebb, akkor még a másik gyengélkedése esetén is sikeres lehet a hitelkérelem.

Az autólízingről azt érdemes tudni, hogy a fedezetet egyrészt maga az autó jelenti, másrészt pedig a befizetett önrész. Nagyobb értékű jármű vásárlásához csak a legkiválóbb hitelképességgel rendelkező igénylők fognak elegendő mértékű személyi kölcsönt kapni. Ezért is jelenthet megoldást ott az autólízing, ahol a személyi kölcsön már nem elérhető.

A lízing esetében nagy hitelösszegre is szert tehetünk. 1 és 100 millió forint közötti összeget igényelhetünk. Az sem feltétlenül probléma, ha már több meglévő hitellel is rendelkezünk. Cég vagy vállalkozói jövedelem esetén is igényelhető, de akkor is, ha készpénzben kapjuk a fizetést, minimálbérre vagyunk bejelentve vagy külföldön dolgozunk.

Autólízing igénylése magánszemélyként?

Kezes bevonása nélkül az a természetes személy vehet fel autóhitelt, aki folyamatos, rendszeres jövedelemmel rendelkezik. Ezt a munkáltatónak vagy a NAV-nak kell igazolnia. Az ügyfél meglévő és újonnan igényelt hiteltörlesztéseinek összege nem érheti el az igazolt havi jövedelmének felét, 600.000 Ft feletti jövedelem esetén pedig a 60%-át. Ez a JTM mutató.

A rendelkezésre álló önerő megfelel legalább az autó vételárának 20%-ának. Ennek mértéke függ attól is, hogy pontosan milyen autót választunk. Sok esetben a bankok 30% önerőt várnak el, de egy luxus jármű esetében akár 40% is lehet ez az arány.

Kizáró körülmények az autóhitel esetében

Van pár kizáró tényező:

  • Ilyen például az aktív KHR-listás szereplés.
  • Ha magáncsőd vagy végrehajtási eljárás folyik az igénylő ellen.
  • Korábban rosszul fizető adós volt, vagy már vett tőle vissza autót a finanszírozó.
  • Ha nem valós munkahelyről származik a jövedelemigazolás, az szintén kizáráshoz vezethet.

Ugyanígy kizáró körülmény lehet az is, ha felmondás alatt áll a munkahelyén, a munkáltatója felszámolás alatt van, egyéb módon szándékosan félre akarták vezetni a finanszírozót vagy az autó korábban totálkáros volt. Ezeket fontos mind figyelembe venni még az ügylet elindítása előtt.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: lizingo.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.