A gyanú szerint Kozsó 6. kerületi teaházában 1,7 millió forint értékben loptak áramot. Az évek óta húzódó per keddi tárgyalásán a zenész egykori barátja azt mondta, hogy „tákolva” voltak a vezetékek és egy ismeretlen szerelő is járt az áramszobába, akinek a zenész pénzt adott.

Koronatanú Kozsó ügyében

Bíróság elé állt Kozsó egykori jóbarátja. A koronatanú még a gyógyulásában is támogatta Kocsor Zsoltot, azaz Kozsót. A egykori Zöld Teknős Barlangjában később üzletevezetői feladatokat ellátó férfi most először mondta el a bíróságon, szerinte miként lophatta az áramot a zenész, illetve milyen előzmények után jelentette fel Kozsót.

Nem bízott az elődjében

„Akkor vettem át az üzlet vezetését, amikor Kozso Amerikában volt, hívott, hogy az elődömben nem bízik, mert beengedte a gázóra-leolvasót… Barátként segítettem őt a hat évvel ezelőtti agyműtétje után. Én hordtam orvoshoz, tanítottam beszélni, tartottam benne a lelket. Ezért kért meg, hogy eleinte csak felügyeljem, hogy rendben menjenek a dolgok a teázóban, később pedig, hogy vezessem is az üzletet” – monda a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a férfi.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pár ezer forint volt a villanyszámla

Az egykori üzletvezetőnek az lett gyanús, hogy a háromszintes teázóban lévő sok elektromos berendezés ellenére néhány ezer forintos villanyszámlák érkeznek.

Áramütés érte az alkalmazottakat

Állítja, az alkalmazottakat néha apróbb áramütés is érte, villanyszerelőt hívott, aki szerint „tákolva” voltak a vezetékek, ám Kozso megtiltotta, hogy bárkit beengedjenek abba a zárt helyiségbe, ahol a mérőóra található – írja a Blikk.

Szikrázott a vezeték

„Kioktatott, hogyan küldjük el az ellenőröket udvariasan. Amikor elöntötte a víz egy nagy esőzés után a pincét, áramtalanítottunk, mégis szikrázott a vezeték, azaz volt áram az üzletben. Ekkor vált világossá, hogy valami nem stimmel” – vallotta a bíróságon a férfi.

Szerelőtáskás férfi jött Kozsóhoz

A bírónak arról is beszélt, látta, amint Kozso egy számára ismeretlen, piros szerelőtáskás férfival bemegy a földszinti villanyórához, majd kis idő után előjöttek, a zenész pedig pénzt adott az illetőnek.

Visszafelé pörgött a villanyóra

„Ezután kezdtük a kollégáinkkal fényképezni a villanyórát, ami visszafelé pörgött” – mondta a koronatanú, aki végül 2016 áprilisában saját és kollégái védelmében feljelentette a zenészt, illetve az Elektromos Műveknél is bejelentette, illegális áramvételezésre gyanakszik.

1,7 millió forintos kárt okozott

Az ügyészségi irat szerint a vádlott az irányítása alatt üzemeltetett vendéglátóipari egységben a hitelesített villamos fogyasztásmérő órát ismeretlen személy közreműködésével befolyásolta. Mindezzel 1,7 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak. Az ügyészség a vádlottat nagyobb értékre elkövetett lopással és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítással vádolja.

Kozsó nem ment el a tárgyalásra

A zenész jelenleg csak az egészségére és a művészi tevékenységére koncentrál, ahogy ezt írásos vallomásában közölte tavasszal a bírósággal. Az áramlopási ügyben tartott tárgyaláson kedden sem jelent meg, ez ügyben nem is nyilatkozik, de ártatlannak vallotta magát.

Kiemelt kép: Kozsó – Forrás: Facebook