Tíz percen belül elkapták a rendőrök azt a 45 éves férfit, aki súlyosan megsebesített és kirabolt egy idős férfit Solymáron.

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy 2020. június 9-én kora délután Solymáron Cs. László vizet kért egy 83 éves helyi férfitól, így jutott be az udvarra. Ott talált vascsővel az előszobában fejbe vágta nehezen mozgó áldozatát, majd 40 ezer forintot követelt.

Az ütéstől eleső, magatehetetlen idős férfi hiába hajtogatta, hogy nincs pénze, felbőszült támadója tovább ütötte és fojtogatta, majd értékek után kezdett kutatni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A nagy zajra a pincéből feljött a házigazda lánya, aki telefonon akart segítséget hívni. Ekkor támadt rá a férfi, először a táskáját rángatta, majd a készüléket akarta kitépni kezéből. A támadó megharapta a nő kezét, dulakodni kezdtek, közben a földre kerültek, a férfi többször ököllel megütötte, végül egy gázspray-vel lefújta és elmenekült.

A rendőrök a személyleírás alapján üldözni kezdték a támadót. Az idős férfihez pedig mentőt hívtak, mert a dulakodásban fejsérült szenvedett. A lányát helyszínen ellátták, a férfit azonban kórházba kellett szállítani.

Végül a solymári vasútállomás mosdójában elfogták Cs. Lászlót. Válltáskájában és bőröndjében ékszereket és mobiltelefonokat találtak. De az is kiderült, hogy a férfit lopás miatt körözi a Nagyatádi Rendőrkapitányság.

A nagy valószínűséggel hajléktalan életmódon folytató, bejelentett munkahellyel és állandó jövedelemmel nem rendelkező Cs. László kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panaszt tett. Vele szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vétele mellett,  indított eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság.

Kiemelt kép: solymári vasútállomás, belső kép: Cs. László elfogása– Forrás: police.hu