Egy névtelen segítő a rendőrautó ablaktörlő lapátja mögé tűzött üzenettel vezette el a monori nyomozókat ahhoz a tolvajhoz, aki szerszámokat lopott korábban egy garázsból.

A monori rendőröket a szolgálati autójuk ablaktörlő lapátja mögé tűzött üzenetben egy névtelen segítő vezette el a betörőhöz.

2020. január 21-én éjszaka fúrógépeket, reflektort, hegesztőtrafót, sarokcsiszolót és különböző szerszámokat, mintegy 250 ezer forint értékben vitt el egy ismeretlen az egyik monori ház garázsából.  A tettes utáni nyomozás eredménytelen volt, ezért a rendőrok felfüggesztették azt.

Június 24-én azonban a monori rendőrök szolgálati autójuk ablaktörlő lapátja mögött egy üzenetet kaptak, amely elvezette őket a betörőhöz.

A nyomozók egy fiatal helyi férfi lakásán tartott házkutatást, a lopott tárgyak jelentős részét megtalálták. Egy másik csapat rendőr a betörés sértettjének fiát látogatta meg, majd bilincsben vitték el. A gyanú szerint ugyanis a 22 éves férfi pénzszűkébe került, ezért meglopta apját, hogy rendezhesse anyagi helyzetét.

Kihallgatásakor részletes beismerő vallomást tett. Elmondása szerint egy vele egyidős ismerősével autóztak apja házához januárban. A zárat egy csavarhúzó és egy kalapács segítségével letörte, kirámolta a kocsiból, amit értékesnek vélt, majd másnap ő jelezte apjának a betörést.

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást. A tolvaj fiú szabadlábon védekezik.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu