A Szentendrén élő egykori tévébemondó, Endrei Judit szomorúan mesélt arról, hogyan rabolták ki a spanyolországi Barcelonában. A volt tévés szerint esélye sincs arra, hogy visszakapja a holmiját, ráadásul még a biztosítókkal is küzdenie kell.

Barcelonába repült

Az ismert tévés, Endrei Judit nagyon szeret utazni, amikor csak teheti a barátaival járja a világot. Most úgy döntöttek, hogy elrepülnek a spanyolországi Barcelonába és felfedezik maguknak ezt a csodás katalán várost. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megálltak egy park mellett

Minden gond nélkül megérkeztek a barcelonai reptérre, Endrei Juditot és lányát, Nórát már várta az ottani ismerős. Autóba ültek és elindultak a szállás felé, útközben azonban a budapesti Városligethez hasonló park mellett mentek el, ami nagyon megtetszett Juditnak és kérte, hogy álljanak meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tolvajcsalogató csomagok

A tévés kiszállt a kocsiból, a kézitáskájában volt a pénze és az iratok, azt vitte magával, azonban az összes csomagja az autó hátsó részében volt és mint kiderült, igazi tolvajcsalogató lett belőle.

Gyanús alakok

„Utólag már beugrott, hogy az egyik közeli autó mellett állt néhány gyanús alak, de akkor valahogy nem gondoltam bele, hogy bármi rossz történhet” – mesélte a tévés a Blikknek, aki a barátjával és a lányával, Nórával mindössze tíz percre hagyta el az autót.

Kifosztották őket

Amikor visszaértek a kocsihoz látták, hogy feltörték, a csomagjaikat kifosztották. Elvitték azt a fényképezőt is, amire Judit sokat gyűjtött, mert nagyon vágyott rá.

400 ezer forintos kár

„Komolyan fájt, hogy ellopták. A hátizsákokat vitték el, az összes kárunk úgy négyszázezer forint körül van” – vette számba veszteségét Endrei Judit, aki ugyan feljelentést tett a rendőrségen, de mivel nem tudta megmondani a fényképezőgép gyári számát, nem sok jóval kecsegtették a hatóságok.

Harc a biztosítóval

„Nagyon kedves volt a rendőrnő, aki felvette a vallomásunkat, de őszinte leszek, sok esélyt nem látok arra, hogy visszakapunk bármit is. Emellett még a biztosítóval is lesznek harcaink, mert bár az utolsó pillanatban kötöttem biztosítást, nehézkes folyamat a kártérítés.

Nyugtatták őket

Endrei Judit, a történtek ellenére is megpróbálta élvezni a kiruccanást Nórával. „Itthonról nyugtattak minket a rokonok, barátok, hogy ezek csak tárgyak, így a lopás ellenére próbáltuk jól érezni magunkat.”

Imádja Szentendrét

Endrei Judit 1953-ban Kurdics Judit néven született Szolnokon. A szegedi tanítóképzőre járt, majd az ELTE orosz-magyar szakát végezte el. 1976-tól 1998-ig volt a Magyar Televízió bemondója, mellette számos műsorban vett részt. Endrei Judit a nevét az otthonáról kapta. Szentendrén él, a tévében javasolták neki, hogy váltson nevet, így lett a Kurdicsból Endrei. A volt tévés aktívan részt vesz a szentendrei kulturális életben, ezért 2002-ben Pro Urbe Szentendre díjjal tüntették ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Endrei Judit – Forrás: Youtube