Egy férfi megállított egy autóst Érden, kirángatta a kocsijából, elhajtott, aztán egy benzinkútról üzemanyagot akart lopni, végül elfogták, korábban pedig két bankot rabolt ki egy másik férfi, végül a kommandósok őt is elkapták.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint P. Roland június 18-án reggel egy üllői pénzitézetben, majd 2019. július 1-jén 16 óra körül egy Bugyin található pénzintézetben fegyverrel, vagy annak utánzatával az ott dolgozókat készpénz átadására kényszerítette, majd a pénzzel elmenekült a helyszínről. A rablások során személyi sérülés nem történt, a 34 éves férfi lövést egyik esetben sem adott le.

Kiderült, hogy az elkövető egy ózdi férfi, akit a Terrorelhárítási Központ kommandósai a rablás másnapján Ócsán elfogták.

A férfit előállították a rendőrfőkapitányságra, ahol fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. Ellene az eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya folytatja.

Közben az Érdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 36 éves férfi ellen.

A rendőrség adatai szerint Sz. János július 2-án 22 óra 27 perc körül Érd, Csanád utcában egy motorral eltorlaszolta az utat egy Opel előtt, amikor az megállt, az ablakon benyúlt a sofőrhöz és rángatni kezdte.

A sofőr kiszállt a kocsiból, a rabló beugrott, gázt adott és nagy sebességgel elindult, maga mellett húzva az autó tulajdonosát, aki nem bírta a tempót emiatt elengedte a sofőr ruháját, aki a járművel elhajtott. Az eset következtében a sértett az elsődleges adatok szerint nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Ezt követően a rabló egy érdi benzinkútra hajtott, ahol tankolást követően fizetés nélkül akart lelépni. Ezt a benzinkút alkalmazottja megpróbálta megakadályozni, azonban őt majdnem elütötte.

A rendőrök a férfit az esetről történt bejelentést követő 20 percen belül az Iparos úton megállították és elfogták. Előállítását követően az Érdi Rendőrkapitányságon a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására – írja a Police.hu

Kiemelt kép: A bakrabló elfogása – Forrás: Police.hu