Zugló új polgármestere, Rózsa András iskolákra, óvodákra akarja költeni azt a sok tízmillió forintot, amit eddig az MSZP-s polgármester, Horváth Csaba inkább ATV-s megjelenésekre, Fiala János műsoraira, vagy éppen volt MSZP-s, SZDSZ-es tanácsadókra költött.

Elege lett a zúgóiaknak a lejárt szavatosságú politikusokból

Úgy tűnik, hogy a zuglói választóknak elege lett a náluk kikötött, lejárt szavatosságú politikusokból. Az MSZP eddigi polgármesterét, Horváth Csabát csúnyán elzavarták a kerületből. A momentumos Rózsa András a szavazatok 36,61 százalékával nyert, a második a fideszes Borbély Ádám lett (32,18 százalék), a kerület regnáló polgármestere csak 21,37 százalékot kapott. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Korrupciós bili

A kerületben megoszlottak az ellenzéki szavazatok, de a Momentum így is be tudta húzni a választást. „A zuglói közélet megtisztulásának folyamata elindult” – fogalmazott Hadházy Ákos, a kerület országgyűlési képviselője, aki egymás után borítja a korrupciós biliket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kirúgják az ATV-t és Fialát

Nem számíthat a zuglói önkormányzat megrendelésére októbertől Fiala János televíziós műsorvezető és az ATV sem, ígéri Rózsa András. Két éve írt arról a 444, hogy a zuglói önkormányzat havonta nettó 666 ezer forintot fizet az ATV-nek, hogy havonta legalább háromszor foglalkozzanak a műsorokban Zugló ügyeivel. 

Fizetett megjelenések

Az ATV-nek fizetett összeg leginkább azt jelentette, hogy az önkormányzat pénzéből biztosítottak Horváth Csabának megjelenési felületet az ATV műsoraiban. Hasonló szerződése volt az önkormányzatnak Fiala Jánossal, a Keljfeljancsi YouTube-csatornáján legalább havi rendszerességgel szerepelt a zuglói polgármester – írja a Telex.

Kussol az ATV és Fiala

Nagy kérdés, hogy az ATV és a Fiala interjúknál elmondták-e vagy sem a nézőknek, hogy fizetett pr-anyagot néznek, hallgatnak. Korábban a 444.hu megkérdezte az ATV-t és Fialát erről, de sem az ATV, sem a Klubrádió, sem Fiala nem válaszolt, lehet-e újságírói munkát végezni úgy, hogy közben pénzt kapnak attól, akivel beszélgetnek.

Rendet csinál az új polgármester

Zugló új polgármestere tehát most kirúgja az ATV-t és Fialát, ráadásul önkormányzatnak eddig közvélemény-kutatásokat végző Publicus Intézetet is. A Publicus egyébként alaposan elmérte magát Zuglóban: februárban és május végén is Horváth Csaba nagy arányú győzelmét és Rózsa méretes bukását prognosztizálta.

Inkább óvodákra, utakra költik a pénzt

„A Publicus és a Republikon ne nagyon számítson megbízásokra, mert nem volt olyan produktumuk, ami a kerületieket segítené” – mondta az új polgármester, amikor az önkormányzati jelenlegi szerződéseiről kérdezték. Az egykori SZDSZ-es Horn Gábor fémjelezte Republikon Intézetnek négy év alatt 54 millió forintot fizetett politikai tanácsadásra az önkormányzat, az MSZP-hez közel álló Publicus pedig 60 milliót kapott. „Ezt a pénzt útfelújításra, az óvodák tetőfelújítására szeretném költeni.” – mondta Zugló új polgármestere. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt képen balról jobbra: Rónai Egon, az ATV műsorvezetője, Horn Gábor, a Republikon Intézetet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, Rózsa András, Zugló új polgármestere, Fiala János rádiós, Tóbiás József az MSZP korábbi elnöke, a most megbukott zuglói polgármester kampányfőnöke. A kép illusztráció, Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült