Döbbenetes dolognak lehettek szemtanúi azok, akik Újpestek jártak a napokban, egy Audi R8 és egy BMW M4 sofőrje ugyanis úgy gondolták meg kell nézzék, mit tud a kocsijuk, ha egymásnak feszül. Nem volt valami jó ötlet.

Videó is készült

A szürreális eseményről felvétel is készült, ami nyilvánvalóan bejárta a közösségi médiát. A videóból úgy tűnik, hogy a dolgot előre megszervezhették, ugyanis nem kevés néző videózta az eseményt az út mellől. Az eset egyébként Újpesten történt, az Óceánárok utcában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egymásnak feszültek a lóerők

A BMW M4 alapváltozata egyébként 431 lóerős volt, a legújabb modell azonban már 480 lóerőt bír. A videón egyébként egy korábbi generáció látható, de azt sajnos nem tudni pontosan, melyik modellváltozat lehet. Az Audi R8 V10 540 lóerős, szóval bőven túlteljesíti a BMW erejét, plusz az Audit összkerékhajtás is segíti, míg az M4 csak hátul hajt, írja a vezess.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Itt a videó:

Záporoznak a kommentek

A kommentszekcióban egyébként persze azonnal záporozni kezdtek a kommentek, volt aki azt írta: „Kedves Rendőr Urak! Mély álomba szenderültetek, vagy lejárt a műszakotok?” – egy másik hozzászóló pedig így fogalmazott: Bolond Újpest.

Történt már hasonló eset során tragédia

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta, hogy gyorsulási verseny miatt történhetett az a csepeli baleset, amelyben egy cabrio ütközött egy autóbusszal. A balesetben két 18 éves fiatal halt meg, az eset még 2021-ben történt.

Autóbusznak vágódott

Mint akkor megírtuk Csepelen a Hollandi út felől érkező Mazda MX5 vászontetős cabrio férfi sofőrje a Toboz utca magasságában egy jobbkanyart túl nagy sebességgel akarta bevenni és átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra.

Ennyi maradt az autóból

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Így történt a baleset

A vezető emiatt jobbra rántotta a kormányt, ettől a gépkocsi megcsúszott, erre pedig reflexből balra kormányzott, amitől a jármű keresztbe csúszott és a jobb oldalával a szemből érkező 148-as autóbusz elejének vágódott. 

Gyorsan ment a cabrio

Már az első hírek is arról szóltak, hogy az autó vélhetően nagyobb sebességgel közlekedett, egy kanyarban pedig átsodródott a szembejövő sávba, ott történt az ütközés. A buszon utazó mindkét ember könnyebben sérült.

Megszólaltak a szemtanúk

Az interneten többen írták akkor, hogy gyorsulási verseny történhetett, egy férfi azonban, aki állítása szerint közvetetten ismerte is a két 18 éves fiatal áldozatot, elég részletes leírást adott a szombat éjjel történtekről – írta akkor a Bors.

Ismerte az áldozatokat

„Mint utóbb kiderült, közvetve ismertem a két áldozatot, éjszakai gyorsulgatás volt, amúgy is keskeny és kanyargós a Szent István út, azon a részen előzni úgy, hogy jön egy busz… Nyilván ők volt a hibásak, de két fiatal srácról van szó” – írta az egyik csepeli lakos a Facebookon akkor. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: videorészlet, Instagram