Szerda délután kisiklott a 60-as villamos, közkedvelt nevén a Fogaskerekű. Az 57-es és 67-es pályaszámú kocsikból álló szerelvény a Széchenyi-hegyi végállomásról lefelé, a Széll Kálmán tér felé haladt, amikor az Adonis utca utáni szakaszon (mondhatni a szokásos helyen), vélhetően váltóhiba miatt a motorkocsi és a vezerlőkocsi is egy-egy forgóvázzal leugrott a sínekről.

Nem sérült meg senki

Eközben a szerelvény a váltó dobozát is kiütötte. A helyszínen a BudapestKörnyéke.hu tudósítója is ot volt, aki elmondta, szerencsére személyi sérülés nem történt, az utasok létrákon tudták elhagyni a Fogast. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszíni felvétel:

Szerence

Az is szerencse, hogy a szerelvény jobbra, az Istenhegyi út felé siklott ki, mert balra már házak vannak, csak éppen 20-30 méterrel lejjebb, a völgyben.

Fotó a helyszínről:

Helyszíni felvétel:

Lezárják az Istenhegyi utat

A kocsikat majd daruval fogják visszaemelni a sínre, valószínűleg éjjel, akkor majd lezárják az Istenhegyi utat is. Jelenleg a 60-as villamos az Erdei iskola és az Adonis utca között nem közlekedik, ezen a szakaszon a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusszal lehet utazni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

FRISS!

Kiemelt kép és belső képek: GK