13 év fegyház után kiszabadult a romagyilkosságok egy közreműködője, Cs. István, számolt be róla a Blikk.

Rasszista indíttatás

Mint azt a portál írja 2008 július és 2009 augusztus között K. Árpád, testvére, K. István, P. Zsolt és Cs. István rasszista indíttatásból hajtott végre támadássorozatot romák ellen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többen meghaltak

A támadásokban hat ember, köztük egy gyermek is meghalt, valamint öten súlyosan megsérültek. Az elkövetők 78 lövést adtak le, 11 Molotov-koktélt dobtak, és 55 ember testi épségét veszélyeztették. A négy férfi azért támadt romákra, mert igazságot akartak szolgáltatni, ugyanis szerintük a rendőrök nem végezték megfelelően a munkájukat.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az első két támadás

Az első két támadás Galgagyörökön volt, itt egy ember sebesítettek meg. A következő támadást Nyíradonyba szervezték, ahol két lövést adtak le egy házra, de senki nem sérült meg.

Egy idős embert is megöltek

Ezt követően azonban Tarnadobon brutálisan meggyilkoltak egy idős embert. Nagycsécsen pedig Molotov-koktélt dobtak egy házra, a menekülő családfő feleségét és annak testvérét pedig lelőtték.

Marandó károsodás

Alsózsolcán maradandó károsodást okoztak egy lövéssel egy férfinak. Tatárszentgyörgyön pedig egy apát és fiát végezték ki. Tiszalökön egy férfit lőttek mellkason, aki belehalt a sérüléseibe.

Az utolsó támadás

Az elkövetők 2009. augusztus 3-án hajtották végre utolsó támadásukat Kislétán. Egy gyermekét egyedül nevelő nő volt a célpont., aki meg is halt, a lánya pedig maradandó egészségkárosodást szenvedett.

Kapcsolódó:

Menekülő apát és karjában lévő kisfiát is lelőtte a romagyilkos férfi, óriási hajtóvadászat indul ellenük

Cs. István volt a sofőr

Cs. István egyébként hidegburkolóként dolgozott, korábban pedig katona volt Koszovóban. Az utolsó támadásoknál ő volt a sofőr. K. Árpádot, K. Istvánt és P. Zsoltot jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, Cs. Istvánra pedig 13 évig tartó fegyházbüntetést szabtak ki, ő szabadult most. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu