A járvány lecsendesedése után is kitartóan támogatják a szcientológusok a hazai rászorulókat, a háború kitörése óta pedig már a hazánkba érkező menekülteket is.

Önkéntes lelkészeik mottója: „Mindig lehet valamit tenni.”

Ebben a szellemiségben nagyjából heti rendszerességgel nyújtanak segítséget immáron harmadik éve. Bár a lelki tanácsadáson túl a drogrehabilitációtól kezdve, a párkapcsolatok rendbehozásán át, a szervezésig sok mindenhez értenek, hazánkban az elmúlt időszakban mégis a rászorulóknak történő adományozást tekintették prioritásnak.

A járvány miatti lezárások következtében munkájukat hirtelen elvesztők, a rászorulók egyre növekvő száma, majd a menekültek özöne folyamatosan arra készteti a szcientológusokat, hogy akinek csak tudnak, segítsenek, összefogva bármely jótékonysági szervezettel, alapítvánnyal, szeretetszolgálattal.

Főként tartós élelmiszert vásárolnak, de gyakran adományoznak gyümölcsöt, zöldséget, tisztálkodási és tisztítószereket, tanszert, játékot, cipőt, ruhát, fertőtlenítőt, pelenkát, matracot, üdítőt, édességet vagy épp mobil EKG-t, attól függően, mire van épp igény.

A leghatékonyabbnak az bizonyult, hogy megkeresik azokat az alapítványokat, amelyek a hátrányos helyzetben lévők támogatására specializálódtak, így őket támogatva biztosan eljut a segítségük azokhoz, akiknek igazán szükségük van rá. Persze igyekeznek a sok közvetlenül hozzájuk beérkező igényt is kielégíteni, egyensúlyozva a hazai és a menekült rászorulók között.

Támogatásukat a szegénységben élők mellett eljuttatják kórházak, mentősök, gyermekotthonok, iskolák, hátrányos helyzetű gyerekek, szeretetszolgálatok, egyházak, nagycsaládosok, egy-egy földrengés vagy baleset károsultjai, falvak és nagyvárosok rászorulói számára is.

A humanitárius világnapon például hajléktalanszállóra vittek tartós élelmiszereket és ruhákat.

Vallják, hogy minél nagyobb az összefogás, annál több embernek lehet segíteni.

Fontos, hogy ezen kihívásokkal teli időszakban a nehézségekkel küzdők ne süllyedjenek le, vagy ha ez már megtörtént, olyankor lehet, hogy épp egy kis törődés állít talpra valakit.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.