„Szamárpadba” kiültetett, síró gyereke és a mellette nyugodtan ebédelő óvónő látványa fogadta egy hónappal ezelőtt egy fővárosi óvodában az anyukát. A három és fél éves kisfiút, Noelt annyira megviselte, hogy kitették a csoportjából, hogy azóta nem akar oviba menni.

Sírt a kisfiú

„Noel kint ült a folyosón egy „szamárpadban”, amikor megérkeztem az oviba. A kisfiam sírt, előtte ott volt az ebédje, mellette az óvónő, azt várva, hogy megegye az ételt. És mit csinált közben? Ahelyett, hogy próbálta volna megnyugtatni a kisfiamat, nyugodtan étkezett” – írja a Blikk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fontos a beszoktatás

Az édesanya egyelőre csak két-három órát hagyta Noelt a magánoviban, hogy szép lassan, ahogy neki jó, illeszkedjen be a közösségbe.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sírt egész nap

„Kérdeztem, hogy mi ez az egész. Kiteszitek a gyerekemet, mint egy kiskutyát? Az óvó néni erre azt felelte, hogy azért tettek így, mert Noel egész nap sírt. Ekkor emlékeztettem őt arra, hogy külön kértem, hívjanak, ha baj van, hogy ne rontsuk el a beszoktatást” – tette hozzá.

Kiabált az óvónő

Az anyukának otthon a kicsi mesélte, hogy az egyik óvónő sokat kiabál, és kérdezgette, hogy azért ilyen-e, mert bal lábbal kelt fel. Melinda ennek eleinte nem is tulajdonított jelentőséget, mert úgy gondolta, ez csak azért lehet, mert az intézményben szükség van a rend fenntartására.

Azóta nem akar oviba menni

Később reggelenként Noel fájlalta a hasát, nem akart oviba menni, frusztrált, feszült volt. Én magam is hallottam a kiabálást, ezért bementem az intézményvezetőhöz, és jeleztem ezt neki.

Jobban figyel a vezető

Ő megköszönte, és kedvesen azt ígérte, hogy többet bejár majd a csoporthoz, odafigyel rájuk. A folyosóra való kiültetést az anya számonkérte az intézményvezetőn is.

Megpróbálták nyugtatni

„Azt mondta, hogy ez nem büntetés volt a részükről, hanem így próbálták megnyugtatni a gyereket. Ezek után a gyerek persze hogy nem akar oviba járni. A mai napig felemlegeti a történteket, és mondogatja, hogy ő egy szamár, mert kiültették a szamárpadba.”

Elkülönítették

Hozzátette: Ettől megszakad a szívem. Három és fél évesen szerintem ezt magától nem is tudhatta, úgy gondolom, még éreztették is vele, hogy miért különítették el a többi gyerektől.

Nem olcsó a magánóvoda

Az anyuka azt is elmondta, hogy éppen azért kerestek magánovit, hogy Noel minél jobb ellátást kapjon, ezért csalódott az intézményben, ahol a „helypénz” 160 ezer forint, illetve ugyanennyi a havidíj is.

Új ovit keres

„Attól meg elborul az agyam, ahogy az intézmény ezt az egészet kezeli, mivel semmilyen tájékoztatást nem kapunk. Most másik ovit keresünk, ami biztos, hogy állami lesz, mert a velünk történtek után úgy látom, azokat jobban felügyelik. Ám előtte pszichológushoz viszem Noelt, hogy fel tudja dolgozni a szégyenpadba ültetést” – mondta az édesanya. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció