A BudaPestkörnyéke.hu is írt arról, hogy hétvégén Budapest belvárosában egy autós a rendőrök elől próbált elhajtani, akit végül egy robogós futár állított meg. A hős pizzafutár tegnap kitüntetést vehetett át.

A BRFK akkor azt közölte, hogy az intézkedés közben az egyik járőr megsérült, a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak gyanújával tettek feljelentést. 

A BRFK Instagram oldalára posztolt közös képet a frissen kitüntetett Kiss Dávidról és Dr. Terdik Tamásról, Budapest rendőrfőkapitányáról, és a magáról a kitüntetésről.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kitüntetett pizzafutár – Fotó: BRFK Instagram oldala

A bejegyzésben azt írják: bátor helytállásáért Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok Budapest rendőrfőkapitánya elismerésben és jutalomban részesítette Kiss Dávidot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint azért kezdtek el intézkedni a férfi ellen, mert korábban egy piros lámpánál gyanúsan viselkedett, és sértően beszélt. A sofőrt miután elkapták, a szonda kimutatta, hogy alkoholt fogyasztott. Az akcióban részt vett sérült rendőrt kórházba szállították.

444.hu videója a jelenetről:

Kiemelt kép: helyszíni felvétel