A BudaPestkörnyéke.hu is írt arról, hogy hétvégén Budapest belvárosában egy autós a rendőrök elől próbált elhajtani, akit végül egy robogós futár állított meg. A hős pizzafutár tegnap kitüntetést vehetett át.

A BRFK akkor azt közölte, hogy az intézkedés közben az egyik járőr megsérült, a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak gyanújával tettek feljelentést. 

A BRFK Instagram oldalára posztolt közös képet a frissen kitüntetett Kiss Dávidról és Dr. Terdik Tamásról, Budapest rendőrfőkapitányáról, és a magáról a kitüntetésről.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A kitüntetett pizzafutár – Fotó: BRFK Instagram oldala

A bejegyzésben azt írják: bátor helytállásáért Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok Budapest rendőrfőkapitánya elismerésben és jutalomban részesítette Kiss Dávidot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint azért kezdtek el intézkedni a férfi ellen, mert korábban egy piros lámpánál gyanúsan viselkedett, és sértően beszélt. A sofőrt miután elkapták, a szonda kimutatta, hogy alkoholt fogyasztott. Az akcióban részt vett sérült rendőrt kórházba szállították.

444.hu videója a jelenetről:

Kiemelt kép: helyszíni felvétel