A ház körüli munkák könnyebb elvégzése érdekében érdemes elgondolkodni egy elektromos láncfűrész beszerzésén. Barkácsolás és a kerti munkák során egyaránt nagy hasznát lehet venni egy a célnak megfelelően kiválasztott modellnek. A kérdés már csak az, hogy miért éppen egy elektromos láncfűrész számít praktikusnak otthonra, és mik azok a szempontok, amik alapján ki lehet választani az ideális változatot.

Elektromos láncfűrész a környezetbarát megoldás

Ebben az esetben nem beszélhetünk semmilyen károsanyagkibocsátásról. Természetesen ugyanez igaz az akkus modellekre is, amik szintén tekintélyes teljesítményt képesek kifejteni és kifejezetten megbízhatónak számítanak manapság, viszont van valami, ami miatt az elektromos láncfűrész előnyösebbnek számít. Ez pedig az árazása, ami szintén kedvezőbb az akkus technológiához képes. Otthoni használat tekintetében pedig kifejezetten praktikus választást jelent, elvégre rendelkezésre áll számos fali csatlakozó, ami lehetővé teszi a gépek tetszőleges használatát pl. a műhelyben, vagy kint a kertben.

Az elektromos kivitelnek köszönhetően nem tartozik a hangos szerszámgépek közé, aminek nemcsak mi örülhetünk, de nyilván a szomszédokkal sem fogunk összetűzésbe kerülni emiatt. A csendesebb működés alkalmassá teszi az elektromos láncfűrészt a lakott területen történő használatra.

Elektromos láncfűrész kompromisszumok nélkül

Igazán előnyös, hogyha nem kell kompromisszumokat hozni a szerszámgép használata közben. A megfelelő körülmények között az elektromos láncfűrésszel kényelmesen dolgozhatunk a puha markolatnak hála. A szerszám nélküli láncfeszítés szintén egy praktikus funkció, amire érdemes odafigyelni a vásárlás során. A lágyindítás pedig biztonsági okokból kifolyólag számít fontos tényezőnek. A hirtelen történő teljesítményfelvétel lecsaphatja az épületben a biztosítékokat, különösen abban az esetben, hogyha egy nagyobb teljesítményű láncfűrésszel dolgozunk. Többek között ezt hivatott megelőzni a lágy indítás amellett, hogy nem fog kiugrani a kezünkből, amikor meghúzzuk az indítógombot. Az állítható olajozás megkönnyítése érdekében a mai modellek átlátszó tartállyal vannak ellátva. Minden láncfűrész esetében lényeges a lánc megfelelő kenését biztosítani.

Nem mindegy a láncvezető hossza

Minél nagyobb, annál vastagabb faanyag átvágására leszünk képesek az adott modellel. Viszont a méretes láncvezető kiemelkedő teljesítményt kíván, ezért nem szabad elcsábulni az ismeretlen márkák hatalmas láncvezetői láttán, ezért jobb a megbízható gyártók termékei mellett dönteni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.