Kizuhant Újpesten egy másfél éves kislány az ablakon. A gyereket egy rendőr élesztette újra, életveszélyes állapotba szállították kórházba.

Leállt a kislány légzése

Kizuhant egy másfél éves gyermek egy társasház második emeletéről szerda délután Újpesten. Az anyja próbált rajta segíteni, de a gyerek légzése és keringése is leállt – írja a 24.hu.

Újraélesztette a rendőr

Az elsőként helyszínre érkező kerületi járőrnek, Varga Tibor őrmesternek szerencsére sikerült újraéleszteni a kislányt, akinek állapotát a megérkező mentők stabilizálták, majd életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Eljárás indult az ügyben

A kerületi rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. Gyanúsítotti kihallgatás egyelőre nem történt.

Sóskúti tragédia

Tavaly júliusban Sóskúton zuhant ki egy 2 éves kisfiú az ablakon, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

A 13. kerületben is kiesett egy gyerek

BudaPestkörnyke.hu is beszámolt róla, hogy szintén tavaly nyáron súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy szintén kétéves kisfiút, aki kiesett szülei második emeleti lakásából a 13. kerületben. Az esetről ebben a cikkünkben írtunk.

Kistarcsai tragédia

2017 májusában Kistarcsán kizuhant egy negyedik emeleti ablakból A. Pannika. A pici a tragédia előtt egyedül volt otthon, mert alkalmi bébiszittere, aki egyben a keresztanyja is, hamarabb elhagyta a lakást, mint ahogy a szülők hazaértek volna. 

Apja találta rá a ház előtt

Pannikát a munkából hazaérkező édesapja találta meg a ház előtt a gyepen. Akkor még élt a kislány, apukája felemelte és rohant vele a lakásba, miközben párja hívta a mentőket. Hiába került gyorsan kórházba, a gyereket az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Több furcsaság van az ügyben

A nyomozásban több furcsaság derült ki az esettel kapcsolatban. A szülők állították: fogalmuk sem volt arról, hogy a keresztanya egyedül hagyta a picit. Aztán kiderült, hogy az édesanya több üzenetet váltott a keresztanyával, mielőtt utóbbi elhagyta a lakást. Fény derült arra is, hogy a csöppség többször volt egyedül a lakásban, igaz, nagyon rövid időre.

Még nem zárult le az ügy

Az eset után a szülők elváltak, az ügy jelenleg is bírósági szakaszban van.

Kiemelt kép: illusztráció