Tovább gurul a botránylavina. A Sztárbox legutóbbi adásában a Rácz Jenő – Istenes Bence mérkőzést Jenő pontozással nyerte. Ez nem tetszett Bencének, kezet sem akart fogni ellenfelével, mert szerinte végigbuzizta őt a ringben. Ma reggel a Retró Rádióban Kokót, a legendás ökölvívót és a Sztárbox című műsor szakmai felügyelőjét kérdezték a történtekről. Miközben Kokó beszélt, váratlanul Istenes Bence felhívta Bochkor Gáborékat és ő is becsatlakozott a műsorba. Kokó kertelés nélkül elmondta Bencének is, hogy mit gondol a meccsről és az azt megelőző bulvár-üzengetésről.

Szidják egymást a boxolók a ringben

Szerda reggel a Retro Rádió Bochkor című reggeli műsorában a vasárnapi RTL-es Sztárbox volt a téma. Telefonon kapcsolták Kovács “Koko” Istvánt, aki a műsor szakmai supervisora, vagyis szakmai felügyelője. Arról érdeklődtek nála, hogy mennyire szabályos, ha szidják egymást a boxolók meccs közben a ringben – hiszen Bence azt állítja, hogy ez történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ordenáré mondatok

A történet előzménye, hogy a vasárnapi mérkőzés után Istenes Bence nem akart kezet fogni Rácz Jenővel, mert  – mint mondta – Jenő ordenáré dolgokat üvöltött neki a mérkőzés közben. “Az egész meccset végigszidta. Szóltam is a bírónak, hogy folyamatosan beszól, ami szabálytalan – mondta Istenes Bence.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A bíró bármit megtehet és azt el kell fogadni

Bence a pontozóbírók elfogultságát finoman meglebegtette több interjúban. Kokó, a Sztárbox supervisora elmondta, hogy ő nem azt nézte, ki a jobb, hanem, hogy minden rendben legyen. Kokó azt is elmondta, hogy többször szinte teljesen megállította Bence a meccset, mert odaszólt a bírónak. “Ezt nem is értettem. Értettem persze, hiszen amatőrök és nem tudja, hogy ez nem sportszerű. Ebben a sportban a vezetőbíró bármit megtehet és azt maximálisan tiszteletben kell tartani.” – fogalmazott Koko.

Jenő elismerte, hogy odaszólt Bencének

“Óriási volt a hangzavar, a bíró azt mondta, hogy látta, hogy van beszélgetés a ringben, de nem hallotta annak lényegét. Most már tudjuk, hogy odaszóltak egymásnak, ezt Jenő el is ismerte később. De ha így is van, nagyon kikészültnek kell lenni ahhoz, hogy néhány beszólás miatt valaki elveszítsen egy meccset” – szögezte le Kokó.

Istenes Bence lelkileg kikészült

A Sztárbox supervisora azt is elmondta, hogy Rácz Jenő profin felépítette a médiaelőnyét azzal, hogy okosabban kezelte az Istenessel kialakult konfliktusát. Kokó szerint Bence lelkileg és idegileg kikészülve ment be a ringbe. A meccset megelőző médiaháborúból Jenő sokkal jobban jött ki.

Szubjektív sport

Kokó azt is elmondta, hogy a pontozóbírók közül mindegyik adott egy-egy menetet Bencének is, de összeségében Jenőt látták egy picivel jobbnak. “Ez egy szubjektív sport, ahol még az is számít, hol ül egy pontozóbíró, mert egy ütés néha jobbnak látszik a ring egyik oldaláról, mint a másikról.” – magyarázta Kokó.

Forró hangulat az öltözőben

Kokó azt is elmondta, hogy mindkettő versenyzővel beszélt. “Mindig bemegyek mindenkihez az öltözőbe. Gratulálok és megköszönöm nekik, amit az ökölvívásért tettek”. Amikor Bencéhez bementem, forró volt a hangulat és meg kellett védenem a bíróimat.” – mesélte Kokó. “Értsék már meg, hogy ez egy szoros meccs volt. Két kiváló ökölvívó találkozott a ringben.” – tette hozzá a legendás boxoló.

Bence szerint ő volt a jobb

A műsort hallgatva váratlanul Istenes Bence is bejelentkezett Bochkorék reggeli műsorába. Telefonon elmondta, hogy nem nyilatkozott eddig a meccsről és a bírókról. Már az ügyvédjével is konzultált arról, mit tehetne, hogy ne tüntessék fel hazugságok miatt ilyen negatív színben. “Nem értek egyet a pontozással, mert szerintem a bíróknak felém kellett volna dönteniük. Külföldi szakértők is azt mondták, hogy én voltam jobb, de nem akarom megváltoztatni a meccs eredményét, csak zavar, hogy hazudnak rólam” – mondta Bence.

Bence elismerte: gyengítette őt az üzengetés

Arról, amit Kokó vetett fel, hogy mentálisan, lelkileg és idegileg is gyengébben ment be Bence a ringbe, elismerte, hogy valóban nagyon meggyengítette őt a meccs előtti üzengetés. “Nyilván ez rányomta a bélyegét a teljesítményemre.”

Szoros meccs

“Ez egy nagyon kemény, szoros meccs volt, de utólag visszanézve én voltam a jobb” – mondta Bence. Kokó erre annyit válaszolt, hogy valóban szoros meccs volt, ilyenkor mindenki magáénak érzi a mérkőzést. Bence szurkolói szerint Bence volt a jobb, Jenő szurkolói szerint Jenő volt a jobb. Ez egy ilyen szubjektív sport.

Bence nem rasszista

“Biztosan nem tett jót sem a meccsnek, sem neked a mérkőzés előtti egy hétig tartó üzengetős balhé.” – mondta Kokó az adásban Bencének, majd így folytatta: Jenőék baromi jól meglovagolták a helyzetet. Mindenki tudja, hogy Bence nem rasszista, de Jenőék ebből óriási lelki előnyt csináltak. Visszanyalt a fagyi. Elkövettél egy hibát, amit Jenőjék nagyon profin meglovagoltak. Egy kis hógolyóból lavina lett, ez teljesen rányomta a bélyegét a meccsre. Sokat kell még tanulnod, ha lelkileg ennyire kikészülsz! A pontozóbírók közül pedig mindegyik adott neked is menetet, igaz mindegyik másikat, ezért volt szoros a mérkőzés” – magyarázta Kokó az adásban Bencének a helyzetet és azt, ő hogy látja a történteket.

Hazúgság

Bence ezek után nem kertelt. “Az hazugság, hogy a bíró azt nyilatkozta, hogy az “állj” után én továbbra is ütöttem Jenőt. Ez nem igaz, ez zavar” – mondta Bence. Erre Kokó azt válaszolta, hogy a konkrét jelenetet nem látta, de a bíró roppant tapasztalt, nemzetközileg is profinak számít, ezért biztosan valamilyen félreértés történt, amúgy pedig egy bíró bármit megtehet a ringben és az szabályosnak számít.

Buzizás

Bence szerint a boxmérkőzése a legkevésbé sem szólt a boxról. Bence állítja: Jenő végigbuzizta a mérkőzést. “Szerintem az lenne a korrekt, ha Jenő elismerné, hogy valóban buzizott és nem mellébeszélne, akkor nem mindeni engem szekálna. Az igazságérzetemet zavarja, hogy Jenő kiáll azzal, hogy cigányozok, de öt nappal később ő meg buzizik, és azt lehet? Engem az zavar, hogy hazugságokkal próbálnak lejáratni, ezt kettős mércének tartom, ez zavar nagyon” – mondta Bence szerda reggel a rádióban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kovács „Koko” István és a Sztárbox eredményhirdetése Rácz Jenővel és Istenes Bencével – BPK-montázs