Komlós Juciról neveztek el egy utcát a 2. kerületben. A Szomszédok egykori Lenke nénijének nevét a Józsefhegyi utca egy része viseli mától. Az avatáson sorozatbeli unokája, Fehér Anna is beszédet mondott. Az esemény kapcsán a BudaPestkörnyeke.hu eljátszott a gondolattal, hogyan alakult volna a Takács család sorsa, ha ma is lenne Szomszédok.

Nőnapi névadó

Még 2021-ben döntött úgy a 2. kerület, hogy meghirdeti a közterületek nőnapi névadóját, és számít a közösség javaslataira annak érdekében, hogy példamutató munkásságú nők nevét viselhesse négy, addig névtelen közterület. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Komlós Juci köz

A felhívást követően több mint 1000 ajánlás érkezett, és eldőlt, hogy a Józsefhegyi utca 26. és 28/a közötti terület a Komlós Juci köz nevet kapja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nőkről nevezik el a közterületeket

A kerületnek ezzel az volt a célja, hogy így javítsa a Budapesti közterületeken a női nevek arányát, hiszen jelenleg közel kilencszer több férfi nevet viselő közterület van.

103 éves lenne

„De ma nem pusztán egy táblát avattunk fel, hanem emlékeztünk is Komlós Jucira 103. születésnapjának előestéjén, ráadásul nem is akárhogy, hiszen Fehér Anna színművész, Földessy Margit színművész és a SZINDRA társulat egészen egyedülálló hangulatot teremtett” – írja Facebook oldalán Őrsi Gergely, a 2. kerület polgármestere.

3 évesen állt színpadra

Komlós Juci, a Nemzet Színésze, Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész. Már három évesen színpadon állt, gyerekszínész korából maradt rajta a Juci név. Hét évtizedes pályafutása során jelentős karakterszínészként vált ismertté, könnyed és természetes játékával komoly népszerűségre tett szert.

30 filmben játszott

Színházi szerepei mellett csaknem harminc nagyjátékfilmben és számtalan televíziós filmben és sorozatban mutatta meg tehetségét, köztük az Aranyemberben, ahol Teréza, és a Szomszédokban, ahol a mindenki által ismert és kedvelt Lenke néni alakját játszotta.

Szomszédok

Az országos hírnevet vitatlanul a Szomszédok Lenke nénije hozta el neki. A mindenkivel kedves, szerepe szerint bolti eladó Lenke néni férjével, Taki bácsival és unokájával, Almával élt a Gazdagréti lakótelepen.

Csűrös Karola volt a barátnője

A nemrég elhunyt Csűrös Karolával 12 éven át játszott együtt a Szomszédokban, legendás barátság volt az övék. Tavaly tavasszal mondta, hogy „Hiányzik Juci, és mindig szeretettel emlékszem vissza azokra az időkre, amíg itt volt velünk. Megtisztelőnek gondolom, hogy elneveznek róla egy utcát, nagyon örülök neki, hogy lesz egy olyan hely, ami az ő nevét viseli, és emléket állít róla.” – mondta korábban Csűrös Karola.

Alma is beszédet mondott

A 2. kerületi Komlós Juci köz avatásán, a Szomszédokbeli unokáját alakító Fehér Anna elcsukló hangon mesélt arról, hogy a 13 évig futó telenovella forgatásán közösen osztoztak egy öltözőn. Ezalatt az idő alatt Komlós Juci mindig őszinte volt vele, például azt is tudtára adta, ha nem volt kedve beszélgetni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha lenne Szomszédok…

Ha Komlós Juci ma is élne, és ha lenne Szomszédok, akkor Lenke néni bizonyára nagyon örülne az árstopnak. Valószínűleg sokkal több csirkefarhátot mérne a vevőknek és közben felidézné a háborús emlékeit. De Taki bácsi sem lenne szomorú, mert a benzinár befagyasztása minden bizonnyal lendítene a taxisbizniszén. Szerintünk Alma csalódott lenne, mert Jánossal együtt felvennék a CSOK-ot, kiköltöznének az agglomerációba, ahol nem lenne elég bölcsődei és óvodai hely, az út is murvás lenne, annak ellenére, hogy nem ezt ígérték…

Kiemelt kép: Fehér Anna a Komlós Juci köz avatásán – Forrás: Facebook/Őrsi Gergely