A Budakesziről, Budaörsről, Diósdról és Törökbálintról közlekedők jelentős változásokat tapasztalhatnak a tömegközlekedésben 2019. május 11-től.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

A térségi önkormányzatok bevonásával előkészített változások hálózati, menetrendi és tarifális fejlesztéseket is takarnak, közölte a Volánbusz.hu. Településenként a következő újításokra kell számítanunk:

Budakeszi

Új, 188E és 188-as jelzésű autóbuszok indulnak Kelenföld és Budakeszi, Honfoglalás sétány között. A járat csúcsidőben közlekedik, és közvetlen kapcsolatot nyújtanak Budakeszi és Budapest között. A 188E járat reggel kb. 4:40 és 8:40 között, délután kb. 13:15 és 19:45 között közlekedik, időszaktól függően 15, illetve 30 percenként. Csúcsidőn kívül és hétvégén a 188-as járat közlekedik óránként.

A 757-758-as elővárosi VOLÁNBUSZ-járatok helyett Budakeszi és Törökbálint, Diósd, Nagytétény között a 188-188E, és az új, Törökbálinttól Diósdon át Budatétényig meghosszabbított 88-as járatokkal lehet közlekedni, budaörsi átszállással. Az új járatok az új környéki Dél-Buda Zónabérlettel (10km), Budapesten kívüli szakaszra váltható viszonylati bérlettel, illetve környéki helyközi jegyekkel és vonaljeggyel is igénybe vehetőek.

Budaörs

A budaörsi fejlesztések fókuszában az áll, hogy az utasok könnyebben elérjék az M4-es metrót. Ezért több járat indul, így gyakrabban, reggel 2-3, délután 3-4 percenként lehet elérni Kelenföldet, elsősorban a 40E és 188E buszokkal. Mindkét járat a reggeli és délutáni csúcsidőben is 15 percenként, azaz közösen 7-8 percenként indul, valamint a 188E járat a kora reggeli és a kora esti órákban is közlekedik.

A Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér is könnyebben elérető május 11-től, mivel a 40-es, 140A és 240-es járatok együttesen reggel 5-7, délután 7-8 percenként közlekednek. Összesítve a menetrendi korrekciók által a budaörsi lakótelep és az M4-es metró között reggel 2-3, délután 3-4 percenként indulnak autóbuszok.

Ezen kívül az Ipari Park Gábor Dénes körúti bejárata (IV. kapu) mostantól minden időszakban elérhető az új 88A járattal, amely Kelenföld vasútállomás és Törökbálint, Nyár utca között közlekedik. A 88A járat munkanapokon reggel 20-40, egyéb időszakokban 60 percenként közlekedik este 20 óráig.

Törökbálint

Törökbálint városát több, kisebb változás érinti. Egyik fő változtatás, hogy a Márta utca térségéből az M4-es metró és Törökbálint központja is elérhető lesz minden időszakban. A Márta utcából hajnaltól estig a Diósdon át Budatétényig meghosszabbított 88-as, késő este pedig az új 88A járatok is biztosítják az M4-es metró, illetve Törökbálint belső területeinek elérését, 60 percenként.

Mindezen kívül a 172-es és a 173-as járatok is sűrűbba közlekednek majd, 15-15 percenként. A Széll Kálmán tér és Törökbálin, Sportközpont között közlekedő 140-es járat veszi át csúcsidőben a 142-es jelzésű járatok helyét.

Diósd

Május 11-től a 13-as autóbusszal is elérhetőek a Kelenföld vasútállomáshoz közlekedő elővárosi autóbuszjáratok, amelyek csúcsidőben 60 percenként közlekednek majd. Új, 727-es jelzésű járat indul csúcsidőn kívül a Kelenföld vasútállomás – Diósd, Sashegyi út – Diósd, Búzavirág utca útvonalon. A járat munkanapokon napközben és este 60 percenként, míg hétvégén reggeltől estig 120 percenként közlekedik

Munkanapokon csúcsidőben a 13-as és az új, Törökbálintról Diósdon át Budatétényig meghosszabbított 88-as járatokkal lehet eljutni Budatétény vasútállomáshoz. A járatok 60-60, együttesen átlagosan 30 percenként indulnak. Diósdról az új 88-as járattal érhető el Törökbálint és Budaörs, ami elenföld vasútállomás – Budaörs – Törökbálint – Diósd, Sashegyi út – Budatétény vasútállomás útvonalon közlekedik mindennap 60 percenként.

Bővebb információk a Volánbusz közleményében olvashatók.