Számtalan pipaforma és szár közül választhat, aki dohányosként a pipázást választja, és bár vannak ajánlások arra vonatkozóan, kezdőként milyennel érdemes próbálkozni, mindenki maga döntheti el, melyiket választja. 

A pipázás nem ördöngösség, noha igényel némi gyakorlatot annak érdekében, hogy flottul menjen, de minél több tapasztalatot szerez, annál könnyebben fog menni. Hallgathat a gyakorlott füstölőkre, és választhat kezdetben egyenes vagy enyhén hajlított szárral rendelkező egyszerűbb formákat, de kipróbálhatja a népszerű Chacom Reverse Calabash-t is, amely az egyik legkompaktabb és legkönnyebb pipa. Lépjen Sherlock Holmes nyomdokaiba, tegyen egy próbát ezzel a típussal! Hogy mi a titka? Cikkünkből megismerheti!

Miért lettek közkedveltek a briar pipák?

A legtöbb pipásnak van néhány nem briar pipája, de a legtöbb fapipa briarból készül, ez a standard. A Humidorshop.hu Chacom pipái az aranykort idézik, ugyanis ebben a francia gyárban készültek először bruyer pipák. 

A legendák szerint egy francia üzletember 1850 körül St. Claude-on keresztül utazott, és elhagyta vagy eltörte meerschaum pipáját. Akárhogy is volt, felkeresett egy fafaragót, aki másnapra egy gyönyörű, briarból faragott pipát nyújtott át neki. A falu hamarosan a briar pipák központjává vált. Az új anyag iránti igényt az hívta életre, hogy a pipázás népszerűvé válásával az emberek mindenhová magukkal vitték a pipát, aminek se az agyag, se a meerschaum nem felelt meg. A briar kedveltségének oka az is, hogy kiváló füstölési tulajdonságokkal rendelkezik. 

A Calabash pipák titka

A Calabash típusú pipa a forma és a mérnöki munka egyedülálló kombinációja, nevét egy tökfajtáról kapta, amelyet a 17. század óta használtak pipaként. De a modern Calabash pipák létrejötte a briar hiányára vezethető vissza. Ezek a pipák szárított kalabásztök kivájt nyakából készültek a szájuknál parafa gyűrűvel, majd később nyerték el mai formájukat, tajtékkő dohánykamrával és vulkanit/akril szárral.

Egyedülálló pipaforma, teljesen eltér a hagyományos pipáktól. A Calabash görbülete ikonikus része a pipa konstrukciójának, amely nemcsak rendkívül kényelmes dohányzóhelyzetet, hanem egyedülálló esztétikát is biztosít. A dohányosok körében mégis a belső kialakítás az, ami miatt nagyra értékelik, ugyanis a füst a pipa üreges belsejében összegyűlve lehűl és úgy érkezik a száron át a szájba, ezáltal szárazabb lesz a füst, élvezetesebb a dohányzás. 

Egy újabb csavar, a fordított Calabash

A fordított Calabash forma napjainkban igen népszerű, a briarból készült, lekerekített formájú, hajlított szárú pipa ugyanis egy újfajta rendszerrel van felszerelve, pontosabban egy további kamrát kapott a szárban a füst keringetésére, a felesleges nedvesség összegyűjtésére. Ezáltal hidegebb, szárazabb füstöt generál.

Minden pipázónak rendelkeznie kell legalább egy Calabash pipával, ugyanis történelmet és hagyományt kínál, és egyedülálló tulajdonságai továbbra is lenyűgözik azokat, akik ismerik a titkait.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: humidorshop.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.