Kevés, ami szomorúbb ennél: saját édesapja halálát kellett végignéznie egy 18 éves fiúnak. Édesapja munkavégzés közben zuhant e egy fáról és annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem tudták megmenteni az életét. A tragédia elkerülhető lett volna.

Leesett a fáról, belehalt

Az első között számoltunk be arról, hogy munkavégzés közben vesztette életét egy ember a Somogy megyei Marcaliban. A helyszínről származó információk szerint a férfi egy fán dolgozott, majd leesett onnan. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fia is ott volt vele

Később kiderült: egy 18 éves fiú végignézte apja tragédiáját, ugyanis ő is ott volt vele a helyszínen. A középkorú férfi több métert zuhant egy fáról gallyazás közben. Az apa favágó volt, és az egyik ágon állva vágta le a többit, amikor az ág leszakadt alatta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Végzetes gerincsérülés

A környéken élők gyorsan hívták a segítséget, a 45 év körüli férfi gerince azonban olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem tudták megmenteni.

„Letört az ág és meghalt”

„Tíz percre rá jött a mentőhelikopter, ott az udvarban egy szerencsétlenség történt. Letört az ág és meghalt, nem tudták megmenteni” – mondta egy helyi lakos a Tényeknek.

Nem biztosította ki magát

Úgy tudni a férfi azért ment fiával Marcaliba, hogy egy egyébként is korhadt fát legallyazzanak. Azt, hogy miért nem biztosította ki magát, egyelőre nem tudni. A férfi több métert zuhant. A rendőrség a baleset után eljárást indított, halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoznak.

Vádat emeltek

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy halálos baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat egy zalai férfi ellen, aki tavaly nyáron egy gabonatárolóban pótkocsis traktorjával halálra gázolta munkatársát. A 48 éves férfi és munkatársa tavaly nyáron a gősfai gabonatárolóban a közeli termőföldekről mezőgazdasági vontatóval beszállított gabonát tárolta be. 

Megegyeztek a munkáról

Miután a vádlott, traktorával hátramenetben ürítette a szállítmányát, kiszállt a járműből, és megegyezett a kollégájával, hogy ha végeztek a betárolással, a sértett fogja majd rakodógéppel összetolni a csarnokban leöntött gabonát.

Jelezte, hogy elindulhat

A férfi ezt követően visszaült a járműbe, hogy kiálljon a csarnokból, és a traktor mögött álló munkatársa is jelezte, hogy elindulhat. A könnyebb kihajtás érdekében ekkor a vádlott először hátramenetbe kapcsolt, de közben nem győződött meg a mögötte álló kollégája pontos helyzetéről, akin emiatt átgázolt a járműszerelvény pótkocsijával. Az áldozat súlyos koponya- és gerincsérüléseket szenvedett és a helyszínen életét vesztette. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció