Ingatlanok építése, felújítása, átalakítása vagy éppen bontása során keletkezett és felhalmozódott törmelék, hulladék elszállítására a legjobb választás a konténer rendelése. A folyamat gyors és egyszerű, de van pár tényező, amire fokozottan figyelni kell, hogy zökkenőmentes legyen a művelet.

Hogyan kell rendelni a konténert?

Az I. kerület több részében is elérhető a konténerrendelés: Halászbástya, Budavári Palota, Tabán, Várkert Bazár. Ha lomtalanításról van szó, ez a szolgáltatás akkor is megoldást nyújthat. A konténerbe nyugodtan lehet pakolni bútordarabokat, fém tárgyakat, háztartásból felhalmozódott hulladékot, valamint más, fel nem sorolt szemetet. Érdemes a rendelés előtt alaposan tájékozódni, hogy mégis mi kerülhet bele.

Például a szóródó anyagokat minden esetben sitteszsákokba kell elhelyezni. Ha nehezebb homogén anyag is kerül rá, akkor mindig a konténer aljába rakjuk ezeket. Mi kerülhet az építési, sittes konténerbe? Például sittnek számít a felújítások, építkezések során keletkező bontott tégla, építőanyag, kisebb betondarabok, hulladék, malter, építőanyagok csomagolás, nyílászárók keretei és egyéb, az építkezésből származó hulladék.

Ha lakó vagy nem lakó házat, ingatlant, tárolót, épületet, csarnokot építenek vagy bontanak, az is szintén megoldható, mennyiségtől függetlenül. Fontos azonban, hogy vannak olyan anyagok, amelyek semmilyen körülmények között sem kerülhetnek a konténerbe. Ilyen például az olaj, olajjal szennyezett rongyok, akkumulátor, tv, festék, pala, palatető, hígító, növényvédő szerek, egyéb vegyi anyagok, kátránypapír és híradástechnikai eszközök. Ezek elszállítására is van mód, de ezt mindenképpen előre kell jelezni az egyeztetés során.

A konténer elhelyezése

A tárolónak általában annyi hely kell, mintha két személyautó parkolna egymás mögött. Erre azért van szükség, mert a teherautó maga mögé fogja lerakni a konténert. Ha ennyi hely nem áll rendelkezésre, vagy a kapubeálló túl kicsi (minimum 3 méter széles és 3 méter magas kell), akkor csak közterületen lehet elhelyezni a tárolót.

Ehhez területfoglalási engedélyre van szükség, amit mindig a megrendelőnek kell elintéznie az illetékes önkormányzatnál. Az ügyintézés egyszerűen megvan, érdemes általában a tervezett szállítási idő előtt 8 nappal megejteni a műveletet.

Amit a konténer méretéről tudni érdemes

Ez az egyik legfontosabb kérdés, amit az egyeztetés során tisztázni kell. 4, 5, 6, 7 és 8 köbméteres konténer is elérhető. Az általános ajánlás az, hogy inkább válasszunk nagyobbat 1-2 köbméterrel, hogy garantáltan beférjen minden egyes hulladék. Lehetőség van arra is, hogy a konténer több napot is a helyszínen töltsön, ha még folytatódnak a munkálatok.

A konténeres sittszállítás napjainkban a leghatékonyabb módja annak, hogy nagy mennyiségű hulladéktól szabaduljunk meg rövid időn belül.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: kontener-rendeles.eu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.