Barátai féltették és nem figyelmeztették Balázs Fecót, hogy vigyázzon magára, mert elkaphatja a koronavírust, de Fecót hajtotta a zene és a színpad. Ma lenne 70 éves a novemberben elhunyt művész.

Novemberben halt meg

Mint ahogyan arról azt a Budapestkörnyéke is megírta novemberben meghalt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész. A művész ma lenne 70 éves..A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Koronavírus miatt került kórházba

Balázs Fecó elkapta a koronavírust. Mesterséges kómában tartották, a zenész érdekében pedig hihetetlen összefogás indult meg az országban. A rajongók nem csak imádkoztak a legendás zenészért, de a vérplazmájukat is felajánlották, hogy segítsék a felépülését.

A TV2 műsorában láthattuk utoljára

Balázs Fecó néhány nappal betegsége előtt a TV2 Sztárban Sztár című műsorában lépett fel.  Az énekes Berkes Olivérrel adta elő az Évszakok című dalának feldolgozását.

Itt tudod megnézni Balázs Fecó fellépését

Barátai figyelmeztették

A zenésztársa, Frenreisz Károly elárulta, a barátai próbáltak a lelkére beszélni, hogy szívműtött emberként fokozottan figyeljen a terjedő vírusra.

Könyörögtek neki

„Könyörögtünk neki, hogy ne menjen emberek közé, ám őt hívta a zene és az élet. Hiába mondtuk neki, Fecó, vigyáznod kell a beteg szívedre, inkább ne menj sehova, amíg nincs oltás, nincs ellenszer, amíg nem múlik a gyilkos kór. Hiába” – mondta a Blikknek Skorpió frontembere.

Nem tudják hol kapta el

„Ment show-műsorba, mert szerepelni akart, fellépett a Radics Béla-emlékkoncerten, csak az ég tudja, hol kapta el a fertőzést” – mondta Frenreisz Károly.

Jobban oda kellett volna figyelni

„Talán jobban oda kellett volna figyelnünk rá. Idősebb vagyok nála, de az utóbbi években szoros barátság alakult ki közöttünk, sokszor gondolok rá.” – mondta zenésztársa.

Charlie is emlékezik

„Gyönyörű dalokat köszönhetünk neki. Egy korosztály vagyunk, együtt küzdöttük végig az életünket, együtt harcoltunk a közönség szeretetéért. Mindig viccelődtünk, kevesen tudják róla, de csodálatos humora volt amellett, hogy rendkívül érzékeny férfiként élte az életét” – emlékezett Horváth Charlie.

Várja az üzeneteit

 „Olykor nézem a telefonomat, várom az üzenetet tőle. Mindhiába. Drága Fecó, fent találkozunk.” – mondta az énekes. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balázs Fecó – Forrás: TV2