Ágyban fekvő, súlyos rákbeteg férfira támadt egy állatvédő szervezet vezetője Mogyoródon. Köpdöste, sőt papuccsal is megdobálta a súlyos rákbeteg férfit.

Videót tettek közé

A Facebookon nemrég megjelent egy videó, amelyen az látszik, hogy egy ágyban fekvő, láthatóan beteg férfival ordibál az egyik állatvédő szervezet vezetője. A felvétel Mogyoródon készült.

Elpusztult egy kutya

Egy elpusztult kutya miatt ment el a beteg férfihez a Szurkolók az állatkínzás ellen facebookos csoport vezetője. Szidalmazás közben a felvételen az erőtlen gazda csak annyit tudott mondani, hogy „beteg lettem, nem tudtam ellátni a kutyákat”.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Le is köpte a férfit

Az állatvédő a videó tanúsága szerint többször le is köpte a láthatóan erőtlen férfit, majd az egyébként is gyógyíthatatlan beteg halálát kívánta. Majd azzal fenyegette meg, hogy rágyújtja a házat.

Tudta, hogy beteg

Az incidens után az állatvédő a Facebookon tette közé a konfliktusról készült videót, és „jó hírként” tálalta, hogy a kutya gazdájának mindössze 2-3 hete van hátra. Nemsokkal ezután a Facebook el is távolította a videót.

Az állatvédő tagad

A Blikk megszólaltatta a videón beszélő férfit, aki szerint az állatok gazdája halálra éheztette házi kedvencét.

„Csak később tudtam meg, hogy beteg, de ez akkor sem mentség arra, ami azzal az állattal történt. Nem kért segítséget, csak láncra verve hagyta éhen halni a kutyát. A másik négylábú azért élte túl, mert ki tudott szabadulni a hámból és megenni, amit mások a kerítésen túlról bedobáltak élelmet”– mondta a Blikknek K. Richárd.

Egy hónap múlva meghalt a beteg

A kutya gazdája István, alig több mint egy hónappal később meghalt. A támadás után nemsokkal mentők vitték a kórházba.

Az állatvédő szerint lejáratás folyik ellenük

A felvétel pár napja újra felkerült az internetre. K. Richárd szerint konkurens állatvédő szervezet rakhatta vissza, hogy lejárassák őket.

1%-ért folyik a harc

„Túl népszerűek vagyunk, félnek, hogy túl sok jut nekünk az adó 1 százalékából, ezért kezdtek lejárató kampányt ellenünk” – mondta K. Richárd.

Többen megosztották a videót

Miután a felvétel újra elérhető, több magánszemély és szervezet is megosztotta, köztük egy másik állatvédelemmel foglalkozó egyesület is, melynek vezetője Wegera György.

A kutya is beteg lehetett

„Az emberi méltóságnál nincs fontosabb. Ami a videón történik, arra nincsenek szavak. Az pedig nem igaz, hogy a kutya éhen halt. A szomszédok elmondták, hogy beteg lehetett, nem fogadta el az ételt, hirtelen romlott le az állapota, hiába etették ők is, a kutya csak fogyott és fogyott” –mondta Wegera György.

Kiemelt kép: István, a szidalmazott férfi – Forrás: részlet a videóból