Korda György bárhol járjon is, a közösség motorja. A 70-es években egy hetedik kerületi garzonházban végtelen estéken át kártyázott Latinovits Zoltánnal. Ma pedig a budai villájukban lakógyűléseket is tartanak.

Lakógyűlést tartanak a második kerületi házban

Kávéscsészék csörgésétől, kellemes társasági csevejektől hangos a budai Szikla utcai ház, ahol nem más a vendéglátó, mint a Korda házaspár. Bárkit szívesen látnak egy kávéra, üdítőre, annyira szeretnek a környéken élni. Egy videóban azt is elárulták, olyan jó a közösség, hogy felajánlották a környék házainak, tartsák náluk az éves lakógyűlést, és határozzanak a társasház ügyeiről. Cikkünk végén a videót is megmutatjuk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Színészlegendák mellé költöztek

A második kerület mindig is vonzó volt a művészlegendák számára. Amikor Korda György oda költözött 1974-ben, a környéken már olyan hírességek laktak, mint Kállai Ferenc, Bessenyei Ferenc, vagy Sinkovits Imre. Korda György valósággal meghatónak és megtisztelőnek érezte híres szomszédjai társaságát és hálával beszél ma is arról, hogy ott élhet.

Hoppá! Magyarország 15. legolvasottabb weboldala lett a BudaPestkörnyéke.hu. Az auditált DKT/Gemius mérés szerint pedig a 11. legnépszerűbb hírportál lett az országban. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

 

Imádják a környéket

Két éve tavasszal készült egy közvéleménykutatás, amelynek eredménye szerint a 2. kerületet a lakóinak 97 százaléka jó helynek és ideális otthonnak tartja. Kordáék is elismerték, hatalmas fejlődésen ment keresztül lakókörnyezetük, minden ideális távolságra van, ráadásul az emberek kedvesek, barátságosak. Emiatt imádnak a Szikla utcában lakni.

Korábban is a társaság motorja volt

A 60-as évek végén, még a Szikla utca előtti időben, Korda György még a pesti oldalon, egy ugyancsak hírességek lakta házban élte mindennapjait a 7. kerületben. A Bajza utca 1. szám alatt végtelen éjjeleket játszott végig a kártyaasztalnál Korda György és Latinovits Zoltán. Minden emeletnek volt egy társalgója, ahol összegyűltek színészek, énekesek. A színészházban a ritmus is más volt, és akinek gyereke született – a lakók vállalták ezt a kitételt -, annak bizony mennie kellett.

Összekártyázott egy-két fürdőszobát

Korda Györgynek manapság, a koronavírus járvány idején sokat kellett nélkülöznie a kártyázást. Mindig is büszke volt profizmusára. Naponta ultizott, és ezek az összejövetelek nagyon hiányoztak neki és feleségének is a karantén időszakában. Ultipartnerei szerint 100 leosztásból 98-at Korda megnyert, és bizony az sem volt ritka, hogy egy-egy barátját úgy megkopasztotta, hogy egy fürdőszoba ára kijött belőle. És ezért bizony gyakran nem volt népszerű az asztalnál – árulta el a házaspár az Indexnek adott korábbi interjújában.

Oltás után végre visszakapta életét

Korda György már nagyon várta, hogy megkapja a koronavírus-elleni védőoltást. A 82 éves énekes a járvány alatt szinte teljes elzártságban élt Klárikával a budai Korda-villában. Még bevételeik is megcsappantak, de nem hagytak senkit az „utcán”, ahol tudtak, segítettek az alkalmazottaiknak.

Önmaguk szomszédjai

Akár az egész Szikla utca is zenghet már a kártyapartik zajától és Korda Gyuri jellegzetes „All In” felkiáltásaitól. A Szikla utca 9. épülete ugyanis nem más, mint a Hotel Villa Korda, melyet az ország leghíresebb házaspárja üzemeltet. Bár megsínylették a járványt, nem voltak restek, ők is azon szállodák közé tartoztak, ahol az átmeneti időszakokban akár hónapokra is lehetett szobát bérelni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Hotel Villa Korda a budai hegyekben bújik meg

Hotel Villa Korda
Hotel Villa Korda. Forrás: villakorda.hu

Valóra vált álom

Körülbelül egy hónapja írtuk meg, hogy az elmúlt nehéz időszak végére pont kerülhetett Kordáék életében. Gyuri bácsinak ugyanis valóra válhatott egy álma. Újraforgatták a 40 éves, Reptér című slágerének klipjét. A Liszt Ferenc Repülőtéren vették fel, a dalt modernebb stílusban újrahangszerelték. 40 fős stáb 2 napig dolgozott a forgatáson. IDE KAPCSOLÓDIK: Újraforgatták Korda György Reptér című dalának klipjét, a 40 éves slágert a Liszt Ferenc Repülőtéren vették fel, nézd meg te is a klipet!

Korda György és Balázs Klári őszintén vallott arról, miért nagy szerelem számukra a 2. kerület

Kiemelt kép: Korda György és Balázs Klári – Forrás: Youtube