A 61-szeres válogatott labdarúgót kritikus állapotban szállították kórházba. Jelenleg is kezelés alatt áll.

Kritikus az állapota

A 81 éves Mészöly Kálmánt, a Vasas ikonikus alakját súlyos állapotban szállították kórházba. A János Kórház belgyógyászati osztályán ápolják a Sportal.hu információi szerint. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szeptemberben is kórházban volt

Mészöly Kálmán egészségi állapotával az utóbbi időben többször is probléma adódott. Szeptemberben néhány napot kórházban kellett töltenie. A nyáron pedig rövid idő belül kétszer is kórházba került.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hosszú ideje több betegséggel kell küzdenie

Júliusban arról szóltak a hírek, hogy a kiszáradás tünetei jelentkeztek nála. Ezek olyan súlyosak voltak, hogy a Honvédkórházba szállította a mentő. Az infúziós kezeléstől jobban lett.

Néhány nap múlva újra kórházba került

Fia, Mészöly Géza akkor elmondta, hogy néhány nappal azután, hogy a Honvédkórházban ápolták édesapját, hamarosan újra kórházba került. Kezdődő tüdőgyulladás jeleit mutatta, ezért kellett hozzá orvost hívni. A Korányi Kórházban ápolták egy hétig.

Tavasszal nagy öröm érte

A Szőke Szikla becenévre hallgató Mészöly Géza rendkívül örült, hogy kedvenc csapata, a Vasas hosszú éveket követően visszajutott az NB I-be. A csapat immáron a legjobbak között mutathatja meg hétről hétre, hogy mire képes. Egészségi állapota miatt Mészöly Kálmán több mérkőzést is csak a televízión keresztül tudott megnézni.

Ezer szállal kötődik a Vasashoz

Mészöly Géza 1959 és 1972 között 279 mérkőzésen lépett pályára a Vasas színeiben. Összesen 32 alkalommal zörgette meg a hálót szeretett klubjában. Később edzőként irányította a piros-kékeket, összesen négy alkalommal.

A válogatottban is letetette a névjegyét

1961 és 1971 között 61-szer ölthette magára a Szőke Szikla a címeres mezt. Hat alkalommal szerzett gólt, négyszer tizenegyesből volt eredményes. Kétszer is ott volt a válogatottal játékosként a világbajnokságon. 1962-ben Chilébe az ötödik, 1966-ban Angliában a hatodik helyen végzett a magyar válogatott.

Szövetségi kapitány is volt

1980 és 1983 között a válogatott szövetségi kapitánya volt. 1981-ben kijuttatta a nemzeti tizenegyet a spanyolországi vb-re. Ott azonban már nem alakultak jól a dolgok, és kiesett a csoportmérkőzések után a magyar válogatott. Mészöly Géza ezután le is mondott.

Magyar klubok mellett külföldön is edzősködött

A Budafok, Ganz-MÁVAG SE, a Békéscsaba és a Vasas mellett külföldön is vállalt edzői feladatokat. A török válogatott szövetségi kapitányi posztja után két helyi klubnak, a Fenerbahcénak és az altay Izmirnek is volt a trénere. Később Szaúd-Arábiában az al-Ittihád csapatának az edzője lett, majd Cipruson is megfordult.

A Vasasnál négyszer, a válogatottnál háromszor volt edző

Edzői pályafutása során többször is megfordult a Vasasnál, mint edző, szám szerint négyszer. A válogatottnak három különböző időszakban volt a szövetségi kapitánya. 2011 nyarán a Vasas labdarúgócsapatának klubtanácsadója lett, de televíziós szakkomentátorként is dolgozott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mészöly Kálmán – Forrás: MTI/Kovács Tamás