Gyorsan jelentkeznek a tünetek, legyen kéznél a táska! A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara segítő szándékkal elkészített egy listát arról, milyen kórházi csomagot állítsunk össze arra az esetre, ha a koronavírus miatt kórházba kellene menni. Kés, villa, olló és még mosogatószivacs is szerepel a listán, nagy táska kell hozzá, hogy minden elférjen benne két hétre. A csomag összeállításánál a rendszeres kempingezők biztosan előnyben lesznek.

Koronavírus esetére

A javaslati listát úgy készítették el, hogy az alkalmas legyen a koronavírus okozta fertőzés következtében szükséges kórházi és a krónikus betegségek miatti kórházi kezelésre való felkészülésre.

Intenzív ápolásra is szükség lehet

A koronavírus miatt egyes betegek intenzív ellátásra szorulhatnak, ezért a lista készítői külön kiemelték, mit szabad és mit nem szabad bevinni az intenzívre.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Két hétre kell felkészülni

Nem titkolják, hogy aki kórházba megy, legalább 7-14 napos (1-2 hetes) ápolási, kezelési időtartammal érdemes számolnia.

Amit elfelejtesz, nem vihetik be neked

A járványügyi vészhelyzet miatt a kórházak engedélyezik a beteglátogatást, ezért erre a betegnek és a hozzátartozóknak is fel kell készülniük. A látogatási tilalom és a kijárási korlátozás miatt azzal is számolni kell, hogy az otthon felejtett használati tárgyak később külső segítséggel is csak nehezen, vagy egyáltalán nem pótolhatók.

Gyorsan jelentkeznek a tünetek, legyen kéznél a táska

A készenléti csomag összeállítását a teljesen egészséges embereknek is javasolják, mivel a koronavírus okozta fertőzés tünetei sok esetben hirtelen lépnek fel, így a kórházi ellátásra való felkészülésre, a szükséges használati tárgyak összekészítésére gyakran sem idő, sem energia nem marad.

Okmányok és tisztálkodó szerek

Kérik, hogy mindenki vigyen magával személyi igazolványt, TAJ és lakcímkártyát és a szokásos tisztálkodó szerek közül annyit, hogy az két hétre elegendő legyen.

Papucs, intim betét, borotva

A csomagba kerüljön papucs, köntös, pizsama, wc-papír, nedves törlőkendő és papír zsebkendő is. Nem árt fésűt, körömvágó ollót, borotvát és a hölgyeknek intim betétet is bepakolni a csomagba.

Evőeszközök és tányér

Műanyag evőeszközök is hasznosak lesznek. Legyen kés, villa, kanál, szalvéta, palackos víz és tányér is nálunk. Nem titkolják, hogy a kórházban jól jöhet egy mosogatószer és mosogatószivacs is.

Kétheti kempingezés

Ha mindent bepakolunk, amit az egészségügyi szakdolgozók kamarája javasol, két heti táborozásra készüljünk és arra, hogy egy kisebb bőrönd nem biztos, hogy elegendő lesz.

Ezeket ne vidd magaddal

Azt kérik, hogy cigit, alkoholt, ékszereket, sok kézpénzt, tűzveszélyes anyagokat, kábítószert és szúró, vágó eszközöket ne vigyünk magunkkal.

A teljes listát ide kattintva lehet elérni, kiemelt kép forrása: MTI/Vajda János