Változnak a tankolási szabályok a MOL kútjain. Egy autó maximum 50 liter üzemanyagot tankolhat, ha pedig valaki a járművébe és külső edényzetbe is tankol, akkor nem a hatósági árat, hanem az éppen érvényes piaci árat kell megfizetnie.

Változik a tankolás a MOL-nál

Péntektől a MOL töltőállomásain magyar rendszámú személyautóval maximum ötven litert lehet tankolni hatósági áron, üzemanyagkannába pedig csak és kizárólag piaci áron lehet tölteni, számolt be róla az ugytudjuk.hu. A lap értesülései egybevágnak azokkal a tájékoztatásokkal, melyek még csütörtökön este jelentek meg több benzinkút hivatalos Facebook-oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi 50 liter

A kőszegi MOL-kút például azt írta a közösségi platformon, hogy június 24-től „kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Külön tankoljanak

A kút kezelői azt kérik minden fogyasztótól, hogy amennyiben a vásárlók az autó üzemanyag-tartálya mellett külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként tegyék meg.

Piaci árat kell fizetni

Ha valaki egy tranzakción belül tankol a járműve üzemanyag-tartályába, és kannába is enged magának benzint, annál ezentúl a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzák. A tankolási szabályok betartását biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik. A kisteleki Mol-kút oldalán szintén hasonló tájékoztatás jelent meg.

Emelkedik a dízel ára

Péntektől a benzin és a gázolaj beszerzési ára is változik, újra eltérő irányba. A piaci árú benzinért bruttó 7 forinttal kell majd kevesebbet fizetni, míg a gázolaj piaci ára bruttó 7 forinttal emelkedik pénteken.

Ennyi a piaci ára

A hatósági árak továbbra is 480 forinton vannak befagyasztva, viszont a piaci átlagárak az alábbiak szerint alakulnak: 95-ös benzin: 778,9 Ft/liter, gázolaj: 832,9 Ft/liter. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűz a százhalombattai olajfinomítóban

Tűz ütött ki a százhalombattai Dunai Finomító atmoszférikus és vákuumdesztillációs üzemében múlt héten, a személyzet és a létesítményi tűzoltóság szakemberei rövid idő alatt eloltották a lángokat, személyi sérülés és környezeti kár nem történt – közölte az eset után a Mol. 

Két hétig csökken a termelés mennyisége

Az üzemrész leállt, de várhatóan kevesebb mint két héten belül a megszokott rend szerint folytathatja működését. Az üzem kiesése átmenetileg visszavetheti a Mol kőolaj-feldolgozó képességét mintegy napi 8 ezer tonnával. A vállalat megkezdte az eset kivizsgálását.

ét hétig csökken a termelés mennyisége

Az olajtársaság azt közölte, akkor, hogy az üzemrész leállt, de várhatóan kevesebb mint két héten belül a megszokott rend szerint folytathatja működését. Az üzem kiesése átmenetileg visszavetheti a Mol kőolaj-feldolgozó képességét mintegy napi 8 ezer tonnával. 

Kiemelt kép: Mol-kút