Megszűnik a maszkviselés és kivezeti a kormány a védettségi igazolvány használatát – többek közt ezt jelentette be Gulyás Gergely csütörtöki Kormányinfón.

Vége az ötödik hullámnak

Röviden tárgyaltak a kormányülésen a vírushelyzetről is – jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely. Értékelte az operatív törzs az európai intézkedéseket, az ötödik hullám a végéhez közeledik.

Kivezetik a járványügyi korlátozásokat

A miniszter bejelentette, hogy kivezetik a járványügyi korlátozások döntő többségét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megszűnik a maszkviselés

Ennek értelmében a kötelező maszkviselés hétfőtől megszűnik, egyedül a szociális és egészségügyi dolgozók esetében, az idősotthonokban és a kórházakban indokolt a fenntartása a maszkviselési kötelezettségnek.

Kivezetik a védettségi igazolványok használatát

Kivezetik a védettségi igazolványok használatára vonatkozó szabályokat is. A miniszter hozzátette ugyanakkor, nem tudják, hogy lesz-e hatodik hullám, akkor visszahozhatják a védettségit, de a virológusok most optimistábbak, mint bármikor.

Megszűnik a kötelező oltás

Mostantól a munkáltatók sem rendelhetik el a kötelező oltást, kivéve a szociális intézményekben, idősotthonokban és az egészségügyi dolgozóknál. Így az állami iskolákban a tanárok oltási kötelezettsége is megszűnik. Ugyanakkor az egészségügyi veszélyhelyzetet a 6. hullám veszélye miatt fenntartják.

Ennyien oltatták be magukat

A beoltottak száma 6 395 509, közülük 6 171 552-en a második, 3 813 406-en már a harmadik oltást is felvették.

Friss adatok

3862 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 796 982-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu.

Kórházban ápoltak száma

3120 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen. Mind a kórházban ápoltak, mind a lélegeztetőgépen lévők száma tendenciaszerű csökkenést mutat az utóbbi napokban.

77-en haltak meg

Elhunyt 77 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 44 211-re emelkedett. A gyógyultak száma 1 610 315, az aktív fertőzötteké 142 456-ra csökkent. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció