A tömegrendezvényeken szükség lesz, de a szállodákban, éttermekben, strandokon nem kell védettségi igazolvány, miután meglesz az 5,5 millió beoltott -többet közt ezt jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Megszűnik a kötelező maszkhasználat

„Amikor az 5,5 millió beoltottat elérjük, akkor megszűnik a kötelező maszkhasználat. Nem kell védelmi igazolvány a szállodákba, a fürdőkbe, az éttermekbe és strandokon– jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tömegrendezvények

A miniszter azt mondta, a tömegrendezvények esetében marad a védelmi igazolvány kötelezettsége, vagyis sportrendezvényeken, a koncerteken, a fesztiválokon és az éjszakai, zenés szórakozóhelyeken.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Júliustól jön a zöldkártya

Júliustól érvénybe lép az európai uniós zöldkártya, amellyel szabadon utazhatunk az EU-n belül. A kártyákat személyesen a kormányablakoknál lehet átvenni, de ki is nyomtathatók lesznek. Hétfőtől tájékoztató kampány indul a zöldkártyával kapcsolatban. Azok kaphatják meg, akik átestek a betegségen, negatív PCR-tesztet produkáltak, vagy kaptak oltást.

Dugódíj

Gulyás Gergely újságírói kérdésre azt mondta, hogy nem támogatja a dugódíj bevezetését Budapesten.

Lesz tűzijáték

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kormány tervez augusztus 20-ára ünnepséget, tűzijátékot is, de természetesen nem lehet megjósolni, hogyan alakul majd a járvány addig.

Blaha Lujza tér

3,5 milliárdba kerül a Blaha Lujza tér felújítás, “a lényeg, hogy újuljon meg a Blaha Lujza tér, de a késlekedés miatt lett drágább” – mondta a miniszter.

Villamosok vásárlása

2019-ben a főpolgármesteri kampányban a klimatizálás volt a legnagyobb probléma Karácsony Gergely részéről, ezért is furcsa, hogy most klimatizálatlan villamosokat vásárolnak.

Felújítanák a cirkuszt

A miniszter azt mondta, felújítják a Fővárosi Nagycirkuszt, mert a jelenlegi állapotban nem maradhat az intézmény.

Szputnyikkal is lehet majd utazni

Az utazásnak a Szputnyikkal sem lesz akadálya, nem oltásokat különböztetnek meg a zöldkártyánál, hanem országokat, és el lehet az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákon kívül más oltóanyagokat is fogadni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció