A legfrissebb adatok szerint 214 koronavírussal fertőzött halt meg, ezzel már több mint 26 ezer áldozata van a járványnak Magyarországon. Közben a kormány az oltási program részeként új regisztrációs rendszert tesztel. Azokat, akik ennek a programnak a keretében kapnak értesítést, kínai vakcinával oltják majd be.

Új fertőzöttek

3 607 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 760 967 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – számolt be a koronavirus.gov.hu.

214-en haltak meg

Elhunyt 214, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 001-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 469 592 fő, míg az aktív fertőzötteké 265 374 főre csökkent. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

800 felett a lélegeztetettek száma

Jelenleg 7 507 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 876-an vannak lélegeztetőgépen.

Beoltottak

Eddig 3 419 450 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 453 300-an már a második adag vakcinát is megkapták. Az adatok szerint 24 óra alatt 55 854 ember kapott oltást. Az oltásra regisztrálók száma meghaladta a 4 millió 366 ezer főt.

Regisztrációs rendszer

Az oltási program további felgyorsítása és a háziorvosok terheinek a csökkentése érdekében egy pilot-program keretében egy új eszközt, online időpont foglaló rendszert próbálhat ki csütörtök délutánig 70 ezer oltásra regisztrált.

Sms értesítő

A jogosultaknak már meg kellett kapniuk az értesítő sms-t, amelynek segítségével április 26. hétfő, 27. kedd vagy 28. szerdára foglalhatnak időpontot Budapest, Pécs, Szeged vagy Debrecen különböző oltópontjaira.

Az aktív fertőzötteknem kapnak oltást

Azoknak sincs dolguk az értesítővel, akik jelenleg aktív fertőzöttek, avagy más, lázzal járó betegséggel küzdenek, sőt, az is előfordulhat, hogy olyan is kapott sms-t, aki már megkapta az oltást; értelemszerűen nekik sem kell tenniük semmit.

Máskor is kérhető az oltás

A honlapon továbbá fokozottan felhívják a figyelmet, hogy az időpontfoglalás elhalasztása természetesen nem jár semmilyen következménnyel, a jövőben bármikor ugyanúgy kérhető oltás.

Nagyon jól áll Magyarország

Az EU felnőtt lakosainak 22,9 százaléka jutott már hozzá az első dózishoz, míg 8,4 százalék a másodikat is megkapta. Magyarországon – az előző hetekhez hasonlóan – ennél közel kétszer jobban állunk: tízből négy felnőtt már megkapta az első oltását, 17,2 százalék pedig a másodikat is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Covid osztály – Forrás: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila