272 koronavírussal fertőzött halt meg az elmúlt 24 órában, továbbra is nagyon sok fertőzött van lélegeztetőgépen. Eddig több mint 60 egészségügyi dolgozó halt meg a járvány miatt.

Közel 5 ezer új fertőzött

4 814 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 698 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

272 elhunyt

Elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 681 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 419 765 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 256 044 főre emelkedett.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

1337-en vannak lélegeztetőgépen

Jelenleg 11 663 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 337-en vannak lélegeztetőgépen. 

63 egészségügyi dolgozó halt meg

Már hatvanhárom egészségügyi dolgozó életét követelte a koronavírus-fertőzés Magyarországon a Magyar Orvosi Kamara (MOK) honlapján szereplő adatok szerint.

Hivatalos forrás nincs

Az elhunytak között vannak ápolók, háziorvosok, nőgyógyászok, főorvosok, egy kutatóorvos és mentősök és egy gyógyszerész házaspár is. A MOK azt írja, halálhírekről a sajtóból vagy saját forrásaikból értesültek.

Így búcsúznak a kollégáiktól

„Mély megrendüléssel búcsúzunk a Covid–19-pandémiában elhunyt kollégáinktól, akik hivatástudatukhoz méltón teljesítették esküjüket, orvosi, illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat” – így búcsúzik kollégáitól az orvosi kamara.

Folyamatos az oltás

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 608 084 fő, közülük 1 077 947 fő már a második oltását is megkapta.

Védettség

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy senkit nem tévesszen meg, miután megkapta az oltást, nem lesz azonnal védett. A koronavírus elleni védettség kialakulása a gyártótól is függ. Nézd meg a részleteket az alábbi táblázatunkban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Covid osztály – Forrás: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila