Közel ezer új fertőzöttet azonosítottak, majdnem 200-an vannak lélegeztetőgépen. 38 koronavírussal fertőzött hunyt el az elmúlt 24 órában.

Közel ezer új fertőzött

989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel  48 757 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

38-an haltak meg

Elhunyt 38 krónikus beteg. Így az elhunytak száma 1211 főre emelkedett, 14 637-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 32 909 fő.

197-en vannak lélegeztetőgépen

Ismét nőtt a kórházban kezeltek száma, 1960 koronavírusos beteget ápolnak valamilyen egészségügyi intézményben. Közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

„Gyerekeknek nem kell maszk”

Müller Cecília hétfőn azt mondta, hogy a gyerekeknek nem kell maszkot viselniük az iskolába, mert nem elvárható, hogy a gyerekek helyesen használják a maszkot napi 6-8 órán keresztül. Hozzátette azonban, hogy a bevezetett szabályok érvényesek: távolságtartás, egy csoport, közösség egyben tartása. 

Balatonbogláron bezártak egy iskolát

Online oktatást vezettek be egy balatonboglári középiskolában azután, hogy egy ott dolgozó tanárnak pozitív lett a tesztje. Az iskolát bezárták, csak az őszi szünet után nyitják újra.

Csehországban szükségállapot van

Csehországban szerdától kötelező a maszkok viselése a közterületeken, kivéve sportolás közben, és a gépkocsikban is kötelező lesz, kivéve, ha az autóban kizárólag családtagok vannak együtt.

A koronavírus-járvány országszerte gyorsan terjed Csehországban, ahol október eleje óta szükségállapot van érvényben. Zárva vannak az iskolák, a vendéglők, a klubok, és szüneteltetik a kulturális, valamint sportrendezvényeket is.

Írország is szigorít

Írországban szerda éjféltől hat hétre ismét jelentősen megszigorítják a járványügyi korlátozásokat amiatt, hogy az utóbbi két hétben megugrott az új koronavírus-fertőzéses esetek száma.

Kijárási korlátozást vezetnek be, amely azt jelenti, hogy a vendéglátóhelyek csak elvitelre szolgálhatják ki a vendégeket, a cégek újra áttérnek az otthoni munkavégzésre.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán