Újpesten és Felcsúton is találtak koronavírussal fertőzött sportolókat. Az UTE-nál 9-en, Felcsúton pedig 8-an kapták el a betegséget.

Az Újpesti Torna Egylet  felnőtt jégkorong csapatát hétfőn tesztelték, miután vasárnap kiderült, hogy a lila-fehérek egyik játékosa koronavírus-fertőzött. A PCR-tesztet a Sportkórház végezte el a Megyeri úton, kilenc hokis mintája pozitív lett.

Az egész csapatot kéthetes karantén alá helyezte a helyileg illetékes Nemzeti Népegészségügyi Központ. A második tesztek csak ezután végezhetők el.

Ugyan az U20-as csapat játékosainak nem kellett karanténba vonulnia, azonban a klub vezetősége úgy határozott, hogy rájuk is vonatkozik a kéthetes elzárás. A jégkorong szakosztály közben elvégeztette a Megyeri úti jégcsarnok teljes fertőtlenítését.

Az már az első vírusos eset után eldőlt,  hogy az eredetileg augusztus 31-re tervezett Fradi-Újpest jégkorong Szuperkupát elhalasztják.

Felcsúton is felütötte a fejét a járvány

Több koronavírusos játékost is találtak a felcsúti csapatban. A hétvégén a járványveszély miatt elmaradt a csapat Honvéd elleni meccse.

Közleményükben azt írták, a szombati és a hétfői vizsgálatokon több játékosuk is pozitív tesztet produkált. A fertőzötteket elkülönítették és rendszeresen vizsgálják. Egyébként az enyhébb tünetektől eltekintve mindannyian jól vannak.

Hozzátették, hogy az akadémia továbbra is betartja a pandémiával kapcsolatos járványügyi előírásokat: a stadiont, a kiszolgáló helyiségeket és a kollégiumot fertőtlenítették, a csapataokat és az akadémián dolgozókat folyamatosan tesztelik.

Hétfőn egy bukaresti lap arról írt, hogy Felcsúton összesen nyolc játékos fertőződött meg koronavírussal, köztük a nyáron igazolt román támadó, Alexandru Baluta, akinek szombaton volt az esküvője Romániában.

Kiemelt kép: Puskás Akadémai – Forrás: kitervezte.hu