A koronavírus-járvány elleni védekezésben az emberek személyes felelősségére hívta fel a figyelmet Debrecen polgármestere csütörtökön, amikor sajtótájékoztató keretében kéz- és felületfertőtlenítő-szereket adott át a tócóskeri óvodában.

Papp László (Fidesz-KDNP) elmondta: 33 önkormányzati fenntartású óvodában és 12 bölcsődében 7600 gyereket látnak el, ezekben az intézményekben különösen fontos az átgondolt védekezés.
    

Valamennyi intézménybe kiszállították a kormányzati támogatásból származó fertőtlenítőszereket, az önkormányzat pedig saját forrásából minden bölcsődében és minden óvodában szenzoros kézfertőtlenítőket helyezett el – ismertette.
    

Papp László elmondta azt is, a szülőknek a gyermekintézményben kötelezően maszkot kell viselniük, arra kérték őket, hogy egy gyereket csak egy szülő kísérjen és maximálták az öltözőkben egyidejűleg tartózkodó szülők számát.

Utóbbiról az intézményvezetők döntenek, a sajtótájékoztató helyszínén, a tócóskerti óvodában például egyszerre csak három szülő tartózkodhat az öltözőkben.
    

Széles Diána (Fidesz-KDNP) alpolgármester hozzátette: a fertőzés megelőzése érdekében zsiliprendszert alakítottak ki a gyermekintézményekben: a szülők csak lábzsákban és kézfertőtlenítés után léphetnek be az óvodákba, bölcsődékbe.
    

Hozzátette: a kormányzati támogatások mellett az önkormányzat eddig 30 millió forintot költött felületi és kézfertőtlenítő szerekre, a szociális és az alapellátási intézményekkel együtt 83 helyszínre juttatott el védőeszközöket.

Kiemelt kép: Illusztráció