A Kamaraerdei Úti Idősek Otthona egyik munkavállalójának pozitív PCR-tesztje után a kontaktkutatás két ellátott esetében mutatott ki koronavírus-fertőzést, mindkét tünetmentes lakót kórházba szállították – közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken.

Az érintett munkavállaló augusztus végén dolgozott utoljára az idősotthonban, majd utolsó munkanapját követően telefonon jelentette be, hogy nem érzi jól magát, ezért a vezetőápoló otthonmaradásra és otthonában végzett tesztelésre utasította.

Mivel a PCR-teszt koronavírus-fertőzést mutatott ki, az intézmény azonnal kontaktkutatást végzett, 30 lakó és 3 dolgozó azonnali szűrését rendelték el – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, két, egy szobában lakó ellátott esetében lett pozitív a teszt, őket kórházba szállították, eddig tüneteket nem mutattak.

Fontos, klikkelj ide! Karácsony Gergely: indul a folyamatos tesztelés a fővárosi fenntartású idősotthonokban

Az intézményvezető a járványügyi hatósággal egyeztetve a kontaktszemélyeken túl az érintett részleg összes lakójának és dolgozójának szűrését elrendelte.

A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Kamaraerdei úti intézményben, miként az összes fővárosi fenntartású idősotthonban, a főpolgármester júniusi utasításának megfelelően biztosított az izoláció, a fertőtlenítés, a védekezéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak.

Ezek is érdekelhetnek:

A fővárosi fenntartású idősotthonokban érvényben van a látogatási tilalom. A fővárosi önkormányzat a saját intézményeiben a járvány második hullámára készülve több ezer tesztet tartalékolt, eddig 24 ezer, a közeljövőben pedig újabb 12 ezer tesztet végeznek el – olvasható a közleményben.

Kiemelt kép: Pesti úti idősotthon- Forrás: MTI