Többen is koronavírussal fertőzöttek azok közül a dél-korai szakértők közül, akik a gödi Samsung gyárban dolgoznak. A munkásokat az InterContinentalba szállásolták el, jelenleg szobakaranténban vannak.

300 dél-koreait, a gödi Samsung-gyár munkásait szállásolták el az InterContinentalban Budapestben.  A  dolgozók ellenőrzésen és koronavírus-tesztelésen estek át még Dél-Koreában. Az eredmény negatív lett, ezután az indulásig elkülönítették őket.

A tájékoztatás szerint magyarországi munkavégzésük ideje alatt csak a szállásukon és a munkahelyükön tartózkodhatnak, a két helyszín között a vállalat szállítja őket, és ezen kívül naponta kétszer végeznek rajtuk egészségügyi ellenőrzést – írja a hvg.hu.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A cikk megjelenése után a szálloda egyik dolgozója arról értesítette a lapot, hogy a hotelben lakó koreaiak saját tesztekkel érkeztek, és ezek alapján úgy tudni, hogy már legalább négy embernél beigazolódott a koronavírus-fertőzés.

A fertőzöttek szobakaranténban vannak és az ajtó elé rakják az ott dolgozók az ételt nekik.

InterContinental Budapest marketingvezetője megerősítette, hogy a luxusszállodában elszállásolt szakértők között vannak fertőzöttek. Pontos számot nem közölt, csak annyit írt, hogy néhány vendégnek pozitív lett a koronavírus tesztje. Tájékoztatása szerint a hotel dolgozói megtesznek mindent, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább, és felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal is.

Nem a gödi az egyetlen gyár egyébként Magyarországon, ahová külön engedéllyel érkeztek nemrégiben munkások Dél-Koreából: az SK Innovation komáromi ipari parkjába 250 technikust hozott egy chartergép. Lényegében rájuk is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az InterContinentalban lakókra: a szállásukat nem hagyhatják el és naponta kétszer tesztelik őket.

Kiemelt kép: gödi Samsung gyár