Koronavírus gyanús lett egy pedagógus a 18. kerületben, aki egy hétig egy nyári táborban vigyázott általános iskolás gyerekekre. A polgármester azt kéri az érintett családoktól, hogy ne vigyék haza a táborból a gyereket, míg a tanár megismételt tesztjének eredménye nem ismert.  

Koronavírus gyanújával kivizsgálásra vittek pénteken egy tüneteket produkáló pedagógust, aki néhány napja a beteg rokonát ápolta a kórházban, akiről most bebizonyosodott, hogy koronavírus-fertőzött – írta Facebook-oldalán Szaniszló Sándor a 18. kerület polgármestere.

A polgármester azt írta, az ápolás után a pedagógus egy hétig a 18. kerületi általános iskolás gyerekekre felügyelt a sarkadi Arany János kollégiumban szervezett nyári táborban. Ezalatt két, 45 fős iskolás csapattal, a 18. kerületi Piros és a Brassó iskola diákjaival került kapcsolatba.

A bejegyzés szerint az első iskolából már hazamentek a gyerekek, a Brassó iskola diákjai pedig szombaton fejeznék be a tábort.

Szaniszló Sándor levélben kérte az érintett szülőket, hogy a pedagóguson elvégzett megismételt teszt eredményéig ne vigyék haza a gyermekeket, mert szeretnék ezzel elkerülni, hogy ötven kerületi család kerüljön karanténba.

Az önkormányzat átvállalja a tábor plusz napjainak költségét, annak érdekében, hogy az érintett családoknak ez a váratlan helyzet ne jelentsen semmilyen plusz anyagi terhet – írta a polgármester, aki hozzátette: megrendelték a gyerekek és kísérőik tesztjeit is.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Balogh Zoltán