Egy olyan rendezvényen vett részt a Miniszterelnökséget vezető miniszter ahol az egyik résztvevőről kiderült, hogy koronavírus-fertőzött.

Hatósági házi karanténba került Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – írja friss közleményében a Miniszterelnökség.

Gulyás Gergely miniszter és Orbán Balázs miniszterhelyettes is jelen volt egy múlt szombati magánrendezényen, aminek egyik résztvevőjéről kiderült, hogy koronavírusos, mert pozitív lett a tesztje, emiatt Gulyás és Orbán szerda óta hatósági karanténban vannak.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Közben kilencvenegy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, újabb elhunyt nincs – közölte a kormányzati portál csütörtök reggel.

A kormányzati portálon azt írták: a 91 új beteggel 5379-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614, 3757-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1008. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.

Kórházban 69 koronavírusos beteget ápolnak, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen. Kiemelték: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. A kormány pénteken tárgyalja a további szükséges intézkedéseket – tették hozzá.

“Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket” – írták. Hozzátették: akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be.

Bárki, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. “Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését” – fogalmaztak.

Kiemelt kép: Gulyás Gergely – MTI fotó