Tarol a járvány a 12. kerület bölcsődéiben és óvodáiban. Egy-egy intézményen belül több csoport működését is felfüggesztették. De van olyan óvoda, amelyet ideiglenesen be is zártak.

Rendszeresen fertőtlenítenek

„Bár az önkormányzat rendszeresen fertőtleníti az intézményeit, teszteli a nevelési intézményben dolgozókat, sajnos a járvány elérte a Hegyvidéki bölcsődéket és óvodákat is” – írja a hegyvidek.hu.

Zugligeti bölcsőde

A bölcsődék közül a Zugligeti bölcsiben egy csoport van bezárva, mivel működik a „buborékos” rendszer, azaz kisebb csoportok egymástól való elszigetelése. A pozitív eredményt mutató kisgyermeknevelővel egy csoportban dolgozó kollégák és tíz gyermek került járványügyi megfigyelés alá. A többi bölcsőde jelenleg zavartalanul működik.

Városmajori óvoda

A 12. kerületi óvodák  közül a Városmajori oviban, mind a székhelyen, mind a tagóvodában, jelenleg rendkívüli szünet van.

Csermely Tagóvoda

A Csermely Tagóvoda október 11-ig, a székhelyóvoda október 18-ig tart zárva. A szünet elrendelésének oka, hogy a Csermely Tagóvoda egyik csoportjában egy ott dolgozó kolléga, a másik csoportban sajnos egy gyermek fertőződött a vírussal.

Két dolgozó tesztje lett pozitív

A Városmajor utcai székhelyen két dolgozónak lett pozitív eredménye az Önkormányzat által biztosított tesztelésnek. Mindkét dolgozó tünetmentes. Mivel az egyik dolgozó a földszinti csoportok egyikében, a másik dolgozó az emeleti csoportok egyikében dolgozik, és a csoportok elkülönítése csak szintenként oldható meg, így valamennyi csoport részére rendkívüli szünet elrendeléséről döntött az Oktatási Hivatal.

Orbánhegyi Óvoda

Az Orbánhegyi Óvodák tagóvodájában két dolgozónál mutatta ki a PCR teszt a fertőzést, mindketten a Narancssárga csoportban dolgoznak, az idejáró gyerekek legkorábban október 12-én mehetnek óvodába. Mivel itt megoldható a csoportok elkülönítése, így jelenleg csak ebben az egy csoportban van rendkívüli szünet.

KIMBI Óvoda

A KIMBI Óvodában egy dolgozó igazoltan fertőzött, ő tünetmentes. A csoportok elkülönítése itt is megoldható, így szintén csak egy, a Kék halacska csoportban van szünet október 16-ig, a járványügyi megfigyelés idejre.

A gyógypedagógusokat is tesztelik

„A 12. kerület óvodáiba kijáró, SNI ellátásban résztvevő gyógypedagógusok és szakszolgálati munkatársak tesztelését is biztosítja az Önkormányzat, igaz, ők nem az Önkormányzat, hanem a tankerületi központ fenntartásában működő intézmények dolgozói” – írja a Hegyvidéki Önkormányzat.

Mivel az óvodás gyerekek fejlesztését végzik, ezért nagyon fontos az ő tesztelésük is. Ezen a héten esedékes szűrésen derült ki az egyik utazó gyógypedagógusról, hogy pozitív lett a PCR teszt eredménye.

Karanténban a gyerekek

A kolléganő tünetmentes, de mivel az eredmény megérkezése előtt 3 óvodában (Mackós, Süni, Táltos Óvoda) öt gyermekkel került kapcsolatba, így a gyerekek is járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Kiemelt kép: illusztráció