A koronavírus nem válogat. Árpa Attila amerikaifocista csapattársát, 41 éves Hajós Péter is belehalt a vírusba. A legfrissebb adatok szerint közel 6700 beteget ápolnak kórházban.

Drasztikusak a friss adatok

5097 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést ezzel 131 887 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 99 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2883 főre emelkedett. 6690 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 518-an vannak lélegeztetőgépen.

Meghalt a 41 éves magyar bajnok

Közben kiderült, hogy Árpa Attila csapattársát, a 41 éves magyar bajnok amerikaifocista mindössze Hajós Pétert is legyűrte a koronavírus.

Otthonról dolgozott

A férfi már régebb óta birkózott a vírussal, de Petya, ahogy szerettei hívták, viszonylag hosszasan jól viselte, csak hőemelkedés és köhögés volt a tünete, otthonról még dolgozni is tudott – írja a Blikk.

Fulladásos rohama lett

Bízott benne, hogy ennyivel át is vészeli, hiszen fiatal még, és erős, nem lesz semmi baj. Ám november elején olyan fulladásos roham jött rá, hogy a mentők vitték be a kórházba.

Tüdőembólia

Ott bebizonyosodott: a Covid megtámadta a tüdejét, előbb tüdőgyulladást, majd tüdőembóliát kapott.

Bízott a gyógyulásban a családja

A családja, amely szintén elkapta a vírust nagyon megijedt, amikor a férfi kórházba került, de bízott abban, hogy a magyar bajnok amerikaifocista ebből is feláll majd.

Meghalt

Sajnos tévedtek: november 9-én Petya keringése összeomlott, és hiába próbálták újraéleszteni az orvosok, nem tudtak rajta segíteni.

Az édesanya a második fiát vesztette el

A fiatalember édesanyjának három éven belül másodszor kell szembenéznie a felfoghatatlan fájdalommal: korábban másik fiát veszítette el. A tragédiát a mai napig sem dolgozta fel, erre jött most az újabb fájdalmas csapás.

Kiemelt kép: Árpa Attila – BPK-montázs