Az Uzsoki Utcai Kórház egyik főnővére a Facebookon kottyintotta el, hogy koronavírusos. A kollégái is innét tudták meg, ügy lett belőle a kórházban.

Bódi Guszti és családja élő adásban jelentkezett be szerda este a Facebookon, amely részeként egy percig tapsoltak az egészségügyi dolgozók kitartó munkája elismeréseként.

A főnővér ez alá posztolta a következőt: „Nagyon köszönöm. Ápolónő vagyok, aki már elkapta a vírust.” Bódi Guszti válaszolt is neki: “Isten melletted van, meggyógyulsz!” – írja az Index. A kommentet közben eltávolították.

A kórházban dolgozók a portálnak azt mondták, az osztály dolgozói ebből a rövid hozzászólásból értesültek arról, hogy kollégájuk tesztje pozitív lett, a főnővér erről hivatalosan – a hozzászólása előtt – egyiküknek sem szólt.

A kórház annyit válaszolt a portál megkeresésére, hogy „az Uzsoki Utcai Kórház a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban az aktuális hivatalos eljárásrendnek megfelelően és a jogszabályokat betartva végzi a tevékenységét. Személyes adatokat sajnos nem áll módunkban megadni.

A hírt tehát nem erősítették meg, de nem is cáfolták. Egy belső levélben azonban a főigazgató azt írja, az Index megkereste őket a kérdésekkel, majd a dolgozóknak elismeri, hogy igaz a hír. Ezt írja a főigazgató: „Igen, igaz, a főnővér egyik kommentjében számolt be erről a tényről a nagyvilágnak.”

Ezután leírja, hogy ő maga is nagyon megdöbbent, “felelőtlennek” és “nem profi hozzáállásnak” jellemezte mindezt, mert ennek komoly következményei lehetnek a kollégáira és a betegekre is.

Kiemelt kép: illusztráció: Forrás: MTI/Balogh Zoltán