Pár hete koronavírussal került kórházba Puhl Sándor. A világhírű játékvezetőt az intenzív osztályon kezelték, állapota javult, de sajnos mégsem tudta legyőzni a vírust, 65 éves korában halt meg.

Meghalt Puhl Sándor

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, 65 éves korában meghalt Puhl Sándor, a világhírű magyar játékvezető. Puhl Eger és Emőd város díszpolgára, 2010 óta az MLSZ játékvezető bizottságának alelnöke, a hazai és nemzetközi labdarúgás megbecsülését élvezte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva tudod elérni.

Szűk körben temetik

Családja csöndes és méltóságteljes gyászában osztozik a Magyar Labdarúgó-szövetség, egyben kéri a gyászolókat és a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben kérésüket: nem kívánnak nyilatkozni és a legszűkebb körű temetésről később intézkednek – írta csütörtöki közleményében az MLSZ .

Koronavírussal kezelték

Halálának okát nem hozták nyilvánosságra, a Nemzeti Sport most azt írja, hogy a 65 éves Puhl Sándort koronavírussal kezelték kórházban az elmúlt hetekben.

Intenzív osztályon volt

Súlyos állapota miatt az intenzív osztályra került, de később úgy tűnt, hogy talán túljut a nehézségeken, éppen ezért ért mindenkit váratlanul, és ütött szíven a halálának a híre. 

15 évesen lett játékvezető

Puhl Sándor tizenöt éves korában tette le a játékvezetői vizsgát, majd fokról fokra lépett feljebb a ranglétrán. Az élvonalban a Vasas–Csepel mérkőzésen (3–0) mutatkozott be 1984-ben a Fáy utcában.

Nemzetközi karrier

Tartalmas pályafutása alatt 225 NB I-es találkozón fújhatta a sípot. A nemzetközi életbe 1988-ban kapcsolódott be, ekkor lett FIFA-kerettag.

’84-től az NB I-ben dolgozott

A kiemelkedő tehetségű játékvezető már fiatalon, 1984-től dolgozott a labdarúgó NB I-ben. Világhírre a 90-es években tett szert, nemzetközi sportpályafutásának elismeréseként az IFFHS négyszer választotta a világ legjobb játékvezetőjének (1994-1997 között).

Külföldön is elismert volt

Ő vezette az emlékezetes brazil–olasz világbajnoki döntőt Los Angelesben 1994-ben, és három évvel később Münchenben a Dortmund–Juventus Bajnokok Ligája-döntőt is.

Világhírű játékvezető lett

Az 1994-es világbajnokság mellett két Európa-bajnokságon (1992, 1996), egy U20-as világbajnokságon (1991), a Bajnokok Ligája hat idényében (1992–1998 között), valamint az UEFA-kupa nyolc kiírásában (1991–2000 között) működött közre. A bíráskodást az ezredfordulón fejezte be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Puhl Sándor – Forrás: TV2