Koronavírus-fertőzéssel lélegeztetőgépen van egy miniszterelnöki megbízott, korábbi államtitkár, erősítette meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A hír igaz

A Telex értesüléseit Gulyás Gergely erősítette meg a csütörtöki kormányinfón: „Megfelel a valóságnak, amire utal” – mondta Gulyás, de személyiségi jogok miatt nem árulta el, konkrétan kiről van szó. Gulyás szerint ez a személy ugyanakkor nem került kontaktba egy kormányemberrel sem. 

Valószínűleg róla va szó

Az Index információi szerint kórházba került Szőcs Géza költő, Orbán Viktor miniszterelnök kulturális főtanácsadója, valószínűleg ő róla beszélt Gulyás Gergely is a kormányinfón. A lap értesüléseit megerősítették, Szőcs Gézát jelenleg az intenzíven ápolják, ahol lélegeztetést kap.

A miniszterelnök mellett lát el szaktanácsadói feladatokat

A József Attila- és Kossuth-díjas, erdélyi születésű 67 éves költő 2012 óta lát el szaktanácsadói feladatokat a miniszterelnök mellett kulturális területen.

Vidnyánszky is koronás, találkozott Orbánnal

A napokban derült ki Vidnyánszky Attiláról, a Nemzeti Színház igazgatójáról, hogy szintén megfertőződött koronavírussal. Vidnyánszky hétfőn a Nemzeti Kulturális Tanács ülésén találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, akivel sajtóinformációk szerint külön is egyeztetett.

Elkezdték a kontaktkutatást a Nemzetiben

A közlemény szerint a Nemzeti Színházban a járványügyi hatóságokkal egyeztetve folyik a kontaktkutatás és a tesztelés.

Józsefváros polgármestere is elkapta a vírust

Pozitív lett Pikó András 8. kerületi polgármester koronavírustesztje, erről ő maga számolt be Facebook-oldalán. Pikó András azóta kórházba is került.

Tüdőgyulladásra utaló jelei voltak

Pikó András azt írta, október 23-án délután jelentkeztek nála a tüdőgyulladásra utaló tünetek: száraz köhögés, enyhe láz és néha az elviselhetetlenségig fokozódó izomfájdalom. Kedden aztán kiderült, hogy nincs tüdőgyulladása.

Eddig otthonában gyógyult

A politikus , akinek saját bevallása szerint a „súlyosabb lefolyású koronafertőzés jutott” – eddig otthonában lábadozott, azonban legfrissebb Facebook-bejegyzése szerint mostanra kórházba került.

A Szent Lászlóban kezelik

„Az elmúlt napok kimerítettek, pedig otthon, a szeretteim ápoltak, a legnagyobb gondossággal. Ezt most egy időre felváltja a Szt. László Kórház elhivatott orvosainak és szakdolgozóinak ápolása. Köszönöm nekik, amit értünk tesznek. Rengeteg jó kívánságot, biztatást kaptam az elmúlt napokban. Köszönöm mindenkinek!” – írja legfrissebb posztjában Pikó András.

Kiemelt kép: Illusztráció