A Mozaik utcai műszaki vizsgaállomás több dolgozója ellen nyomoz az ügyészség. Kedden rendőrök csaptak le a telepre és azonnal le is zárták az állomást.

FRISSÍTÉS: Újabb részletek az ügyről a BudaPestkornyeke.hu-n! Ide kattintva tudod elérni a cikket!

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, július 7-én reggel rendőrautók érkeztek a budapesti Mozaik utca vizsgaállomásra. Később kiderült, a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztályának több dolgozója ellen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!


„A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztályának több dolgozójával szemben a Mozaik utcai vizsgaállomást érintő visszaélések gyanúja miatt. Budapest Főváros Kormányhivatala számára kiemelten fontos az állampolgárok védelme, ezért minden bűncselekmény gyanújának kivizsgálásával kapcsolatban szorosan együttműködik a nyomozó hatóságokkal.

A Mozaik utcai vizsgaállomást érintő visszaélések ügyében jelenleg is folyamatban lévő ügyészségi vizsgálatot a fővárosi kormányhivatal kezdeményezte. A közszolgáltatásba vetett bizalom további erősítése érdekében Budapest Főváros Kormányhivatala továbbra is mindenben együttműködik a nyomozó hatóságokkal. Budapest Főváros Kormányhivatala az ügyben megtette a megfelelő jogi és működéséhez szükséges szervezési intézkedéseket.” – írja a Budapest Főváros Kormányhivatala.


A Mozaik utcai vizsgaállomáson egyébként rengeteg autó megy keresztül: nepperek külföldről behozott járművei mellett az új autók jó részét is itt helyezik forgalomba. A kormányhivatal Facebook oldalán a hozzászólok azt írják, ideje volt lecsapni a vizsgaközpontra, mert többen korrupciót tapasztaltak az autók műszaki vizsgáztatásánál.

Kiemelt kép: Mozai utcai vizsgaközpont – Forrás: Facebook