Megtalálhatták a verőcei hajóbaleset 5 utasát, akiket szombat éjszaka óta kerestek. Több száz ember vett részt a kutatásban, földön, vízen és levegőn is keresték a motorcsónak utasait. Két holttestet még vasárnap megtaláltak, az egyik a hajó vezetője, a 39 éves E. Adrián, a másik áldozat pedig a 19 éves B. Boglárka.

Megszólalt az édesanya

„Köszönjük a keresést, sajnos az én gyermekem volt az egyik áldozat, akit megtaláltak” – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalára a tragédiában érintett család, B. Boglárka édesanyja. A gyászoló nő a BRFK azon bejegyzése alá írt, ahol a rendőrség arról tájékoztatott, a motorcsónak kiemelése megtörtént, ám a baleset részleteinek feltárásához még időre van szükség.

Egy testvérpár is a fedélzeten volt

Hétfőn, a motorcsónak vezetőjének az édesanyja azt üzente, hogy ő két gyermekét is elveszítette a verőcei balesetben. Ugyanis Adrián húga is a fedélzeten volt.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ez a motorcsónak ütközött a szállodahajóval

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Már nem keresik őket

A rendőrség 3 napig, eltűntként kereste a fiatalokat, erről pedig keresőposztokat is létrehoztak hivatalos oldalukon. Kedd délutánra azonban mind az öt poszt eltűnt a police.hu-ról. Nagy valószínűséggel ezt azt jelentheti, hogy a hajó többi, tragikus sorsú utasát is megtalálták. 

Megtalálhatták a holttesteket

A Bors úgy tudja, a napokban két holttestet is találtak, ellenben több tíz kilométerre a baleset helyszínétől. „Hallottuk, hogy kihúztak két holttestet is a Dunából. Az egyiket Dunaújváros, míg a másikat Rácalmás környékén. Az egyikre vadászruhában találtak rá” – mondta a lap egyik informátora.

Keresik az áldozatokat

Forrás: Facebook/BRFK/Fülöp Máté

Eltűntek a fotók

Egyelőre annyi bizonyos, hogy az öt fiatal fotója, akiket egy ország keresett, eltűnt a BRFK közlekedésrendészeti oldaláról.  Kedden rövid közleményt adott ki az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum a Facebook-oldalán, amelyben tudatták, hogy a hosszú hétvégén történt tragikus hajóbaleset két áldozata is az intézményük diákja.

Azonosították a fiatal lányt

„Az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum sajnálattal tájékoztatja az iskola volt tanárait, diákjait, hozzátartozóikat, hogy iskolánk tanulói érintettek a verőcei vízi balesetben. A 13. osztályos Boglárkát a szülők azonosították, elhunyt. Iskolánk idei Kiss Ferenc-díjasa Varga Márton 13. osztályos tanuló eltűntként szerepel a keresési listákon”.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: vízi rendőrség a Dunán, az áldozatok után kutat – Forrás: Facebook/BRFK/Fülöp Máté