A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hableány katasztrófájának emléknapján, ünnepélyes megemlékezést tartott a verőcei hajóbaleset elhunytainak emlékére is. Egy  fehér koszorút, és hét szál fehér rózsát engedtek a folyó vizébe. Az eseményről közösségi oldalukon egy videót is megosztottak, ezzel fejezve ki részvétüket az áldozatok családjainak. A szívszorító videót cikkünk végén tudod megnézni.

A Hableány tragédiája

Öt évvel ezelőtt az egész országot lesújtotta a hír, miszerint a Margit sziget lábánál tragikus hajóbaleset történt a Dunán, amelyben alig hét másodperc alatt elsüllyedt a Hableány rendezvényhajó. A fedélzeten egy 33 fős dél-koreai turistacsoport, valamint a két fős személyzet utazott, közülük mindössze heten élték túl a tragédiát. 

Baleset Verőcénél

Három héttel ezelőtt újabb hajóbaleset történt  a Dunán, a verőcei motorcsónak elsüllyedése után pedig szintén hét ember veszítette életét. A hatóság és az önkéntesek napokig kutattak a folyóban az eltűntek után, de végül csak egyetlen férfi élte túl a balesetet.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ebben a motorcsónakban utaztak a fiatalok

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Emlékezett a rendőrség

„A Hableány rendezvényhajó és a verőcei motorcsónak baleset áldozatainak emlékére. Hableány rendezvényhajó balesete – 2019. május 29. Verőce, motorcsónak baleset – 2024. május 18.” – írta bejegyzésében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Hét embert kerestek

A verőcei hajóbalesetben heten haltak meg. Két áldozatot az ütközés másnapján megtalálták, öt embert pedig napokig kerestek. A rendőrség mindegyik áldozattól szívhez szóló sorokkal köszönt el, míg május 29-én, amikor megemlékeztek a másik tragikus hajóbalesetről, az öt évvel ezelőtti Hableány tragédiáról, a hét szomorú sorsú fiataltól is elköszöntek ismét.

Virágokkal búcsúztak a rendőrök az álodzatoktól

Forrás: Facebook/BRFK

32 ember halt meg a Hableányon

„A Hableány sétahajó tragédiájának évfordulóján a Dunán emlékeztünk az áldozatokra. Öt évvel ezelőtt 25 ember halt meg a hajókatasztrófában, ma mégis 32 emberre emlékeztünk, köztük hét fiatalra, akiknek ugyanúgy a folyó lett a végzete” – írták.

A Hableány áldozatai után kutatnak

Budapest, 2019. június 3. A kutatási munkálatokat végző szakemberek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 3-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral – turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek. MTI/Máthé Zoltán

Megköszönte a nagymama

Búcsújukra az elsőként megtalált áldozat, V. Márton nagymamája is reagált: „Isten áldását kérem Önökre, családom nevében, köszönöm, hogy megtalálták drága unokám holttestét, és visszaadták a családnak, így méltóképpen el tudunk búcsúzni drága unokámtól, Mártontól” – írta a rendőröknek a köszönő szavakat az összetört nagyszülő, Terike. 

„Sok erőt kívánunk”

A rendőrök azonnal válaszoltak a gyászoló nagymamának: „Kedves Terike! Nagyon sajnáljuk! Sok erőt kívánunk Önöknek! Osztozunk fájdalmukban az összes budapesti rendőr nevében” – írták a nagymamának.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A megemlékezésről készült videó

Kiemelt kép: rendőrök emlékeznek az áldozatokra – Forrás: Facebook/BRFK