Péntekről kötelező lesz a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken. Csütörtök este megjelent az erről szóló kormányrendelet.

Szabadtéren is maszkot kell hordani

A szabadtéri és a sportrendezvényeken is kötelező lesz a maszk viselése péntektől. Az erről szóló kormányrendelet csütörtök este jelent meg.

Büntetni fognak

Az Origó úgy tudja, hogy elmarad a maszk megbüntetik a rendezvény szervezőjét, és azt is, aki nem hordja. 

Bulgáriában már kötelező

Bulgáriában csütörtöktől a szabadban is kötelező lesz a maszkviselés amiatt, hogy az utóbbi időben megugrott az új koronavírusos esetek száma. A kormány ezen rendelete november végéig érvényes.

Az iskolában nem kötelező a maszk

Müller Cecília pár nappal ezelőtt sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a gyerekeknek nem kell maszkot viselniük az iskolában, mivel az rendkívüli többletterhet róna rájuk, és nem is elvárható, hogy azt helyesen használják 6-8 órán keresztül.

Zárt helyen kötelező a gyereknek is

Müller Cecília ajánlásának ellent mond az a pár héttel ezelőtt kormányrendelet, amely szerint a 6 éven felüli gyerekeknek Magyarországon minden zárt helységben kötelező a maszk viselése.

Teltházas lesz a meccs

Szombaton minden bizonnyal teltházas lesz a Fradi-Újpest focimeccs, az online jegyértékesítő rendszerben már most is csak pár üres szék maradt a 20 ezerből- írja a 444.hu.

A szervezők arra sem fordítottak figyelmet, hogy a mostanában szokásos 3-4 szék távolságot tartsák egymástól a szurkolók – ez egyébként sem kötelező az NB I-es meccseken, ahogy a maszkhasználat sem az.

Kiemelt kép: illusztráció