Az ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki kövekkel dobálta a vele szemben intézkedő rendőröket, és betörte a rendőrautó szélvédőjét.

Igazoltatni akarták

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Pest vármegyei településen 2023. május 9-én, hajnalban a járőrszolgálatot ellátó rendőrök igazoltattak egy parkban padon ülő férfit. A férfi előbb megpróbálta kivonni magát az igazoltatás alól, majd ugyan eleget tett a rendőri felszólításnak és bediktálta az adatait, azonban az intézkedés alatt közölte, hogy össze fogja törni a rendőrautót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bírósági végzés

A rendőrök az igazoltatást követően észlelték, hogy a férfinak egy bírósági végzést kell kézbesíteni, így az irattal nem sokkal később visszamentek a parkba és közölték a férfival, hogy bírósági határozatot kézbesítenek a részére.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Köveket dobált

Az elkövető a rendőrök közlésére úgy reagált, hogy egy erőteljes mozdulattal követ dobott az egyik intézkedő rendőr felé, aki elhajolt, így a kő nem találta el.

Betört a szélvédő

Ezután a férfi újabb követ dobott a másik intézkedésben részt vevő hivatalos személy irányába is, aki szintén elhajolt, így a gyanúsított a dobásával a rendőrt ekkor sem találta el, de betörte a rendőrautó szélvédőjét.

Könnygáz

A rendőrök ezt követően felszólították a férfit cselekményének abbahagyására, de ennek nem tett eleget és szintén egy kővel a kezében dobásra lendítette karját. Ennek megakadályozása érdekében a férfival szemben a járőrök könnygáz spray-t alkalmaztak, majd előállították a rendőrkapitányságra.

Hivatalos személy elleni erőszak

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki a cselekménye elkövetése előtt három héttel szabadult az ellene emberölés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésekből. Az ügyészség a kihallgatást követően elrendelte a gyanúsított őrizetét.

Mehet a rácsok mögé

Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása, valamint a büntetett előéletére figyelemmel, a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, amelyről ma dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Összevesztek a buszon, egy kapualjban zárta le a vitát – négy évig gondolkodhat a történtekről a rács mögött

Kiemelt kép: Fotó a helyszínről – Forrás: ügyészség